Ηλεκτροδηγοί Τραμ: Ακόμα μία φορά προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel

Στα προβλήματα που προκάλεσε στη λειτουργία του Τραμ η κακοκαιρία Daniel που έπληξε (ευτυχώς όχι όσο άλλες περιοχές της χώρας) την Αττική την περασμένη εβδομάδα αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Σύμφωνα με το σωματείο, η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα της γραμμής ενώ σημαντικές ήταν και οι βλάβες που προκλήθηκαν σε συρμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχει χαμηλή διαθεσιμότητα συρμών και τις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρεται, το σωματείο έχει επισημάνει στην εταιρεία εδώ και χρόνια τα σημεία στα οποία δημιουργούνται προβλήματα εξαιτίας συσώρευσης υδάτων, αλλά τα προβλήματα δεν έχουν διορθωθεί. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά για πρόβλημα στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου απαιτείται η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και στη στάση 2η Αγίου Κοσμά όπου υπάρχει γνωστό πρόβλημα της ΕΥΔΑΠ.

Το σωματείο τέλος ζητά από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αλλά και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να ληφθούν όλα τα απαιραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση των γνωστών προβλημάτων και την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Για ακόμα μια φορά, η γραμμή ΤΡΑΜ δοκιμάστηκε με τις πρώτες βροχές. Παρ ‘ όλο  που ήταν ενήμεροι όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τα επικείμενα καιρικά φαινόμενα, δυστυχώς  τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια όπως και τις προηγούμενες χρονιές.  

Τα απόνερα του καιρικού φαινομένου DANIEL ήταν , να υπολειτουργεί το δίκτυο του  ΤΡΑΜ ,κομμένο σε αρκετά σημεία , επιβάτες να είναι ταλαιπωρημένοι , εργαζόμενοι να  παλεύουν για το αυτονόητο και το τροχαίο υλικό της εταιρίας (συρμοί) να μένει από βλάβες . 

Τα σημεία του δικτύου που υπήρχε η συσσώρευση υδάτων κα δημιουργούσαν αυτά τα  προβλήματα , έχουν γνωστοποιηθεί από το σωματείο των Ηλεκτροδηγών όλα τα χρόνια και  αναρωτιόμαστε : 

  • Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από την ΣΤΑΣΥ και τον αρμόδιο Γεν.Διευθυντή για να  αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα; 
  • Υπάρχει κάποιος αρμόδιος στην ΣΤΑΣΥ που θα πάρει ευθύνη για όλη αυτή την  ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και εργαζομένων; 
  • Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στην εταιρία να μας απαντήσει για ποιον λόγο πρέπει να  έχουμε αυτή την χαμηλή διαθεσιμότητα συρμών την επόμενη μέρα; (λόγω των  βλαβών ) 
  • Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην Γλυφάδα ; Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να λυθεί το πρόβλημα με την EΥΔΑΠ στην 2η  Αγίου Κοσμά; 
  • Ενδιαφέρει κάποιον υπεύθυνο της εταιρίας το κόστος επισκευής των συρμών; Ενδιαφέρεται κανένας για την δυσφήμιση της εταιρίας και του μέσου; 

Κάθε χρόνο δυστυχώς στην γραμμή ΤΡΑΜ με τις πρώτες δυνατές βροχές ,εκτός από τα  προβλήματα που είναι τα ίδια και είναι καταγεγραμμένα , προστίθενται και καινούργια.  

Ζητάμε άμεσα από την ηγεσία της ΣΤΑΣΥ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Υποδομών και Μεταφορών , να κάνουν όλες τις ενέργειες και να πάρουν τα απαραίτητα  μέτρα για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την αποφυγή ίδιων καταστάσεων στο  μέλλον. 

Οι εργαζόμενοι στην γραμμή ΤΡΑΜ ουδεμία ευθύνη φέρουν για τα συγκεκριμένα  προβλήματα .

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*