Ελευσίνα: Προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων και σχέδια για δημοτική συγκοινωνία

Δύο ηλεκτρικά λεωφορεία που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία γραμμών δημοτικής τοπικής συγκοινωνίας καθώς και ένα ηλεκτρικό επιβατικό όχημα θα προμηθευτεί ο Δήμος Ελευσίνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός συνολικού προϋπολογισμού 849.309,01 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί προμήθεια ενός ηλεκτροκίνητου επιβατικού Ι.Χ, δύο ηλεκτρικών λεωφορείων τοπικής συγκοινωνίας και τριών ηλεκτρικών φορτιστών για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Δήμου Ελευσίνας.

Τα προσφερόμενα οχήματα θα είναι αναγνωρισμένου κατασκευαστή και θα κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρικό κινητήρα. Θα φέρουν επίσης όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και θα είναι συμμορφωμένα με τους κανόνες χρήσης και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, περί νόμιμης κυκλοφορίας και ασφαλούς οδήγησης, σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά.

Ο Δήμος Ελευσίνας ήδη από τον Ιούλιο του 2022 υπέγραψε σύμβαση για τη μελέτη τοπικής συγκοινωνίας και τον προσδιορισμό ενός δικτύου δημοτικών αστικών γραμμών που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου λειτουργώντας συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τα άλλα ΜΜΜ.

Στόχος είναι οι νέες γραμμές να καλύπτουν διαδρομές στις οποίες και δεν φθάνουν οι γραμμές του ΟΑΣΑ, με την περιοχή μελέτης να αφορά στο σύνολο του Δήμου Ελευσίνας, δηλαδή και στις 2 Δημοτικές Ενότητες, Ελευσίνας και Μαγούλας.

Τα ανωτέρω mini bus, 28 θέσεων και προσβάσιμων σε ΑμΕΑ, αναμένεται να εξυπηρετήσουν το σύνολο των πολιτών και των αναγκών μετακίνησής τους, εντός αστικού ιστού, λειτουργώντας συμπληρωματικά στα υφιστάμενα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*