Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Hellenic Train: Εξετάζεται εκ περιτροπής εργασία ή και εθελουσία έξοδος για τους εργαζόμενους

Share

    Εμφανείς αρχίζουν να γίνονται οι επιπτώσεις της κρίσης που βιώνει ο ελληνικός σιδηρόδρομος, ιδιαίτερα λόγω της διακοπής των δρομολογίων στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία Daniel, για τους εργαζόμενους της Hellenic Train.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των σωματείων ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χτες Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας κατά την οποία τους έγιναν γνωστά τα μέτρα τα οποία ενδεχομένως να ληφθούν με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια (9 μήνες) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση.

    Στα μέτρα αυτά, περιλαμβάνεται η αναβολή της αύξησης των μισθών των εργαζόμενων κατά 40 ευρώ όπως προβλέπεται από την ισχύουσα Σ.Σ.Ε., η εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού (4ημερη εργασία) αλλά και το ενδεχόμενο εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους που θα το επιλέξουν.

    Όπως αναφέρουν τα σωματεία των εργαζόμενων, κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η αντίθεση με τα μέτρα που πρότεινε η εταιρεία και τονίστηκε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπεται από τη Σ.Σ.Ε., χωρίς να υπάρχει καμία μεταβολή στα εργασιακά δικαιώματα.

    Σύμφωνα με πηγές της Hellenic Train, τον τελευταίο μήνα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με εκπροσώπους του προσωπικού κατά τις οποίες γίνεται ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας και πιθανά μέτρα τα οποία ενδεχομένως να ληφθούν, πάντα με τη συναίνεση των εργαζόμενων. Οι συζητήσεις αυτές πάντως, όπως τονίζεται, δεν έχουν διαπραγματευτικό χαρακτήρα αλλά σκοπός σε κάθε περίπτωση είναι να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

    Επιπλέον, τα όποια μέτρα πιθανόν να ληφθούν δεν αναμένεται να έχουν κάποια αρνητική επίπτωση στο μεταφορικό έργο που εκτελείται, όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή.

    Υπενθυμίζεται πως με πρόσφατες δηλώσεις, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρας είχε αναφέρει πως τυχόν οφειλές που υπάρχουν μεταξύ σιδηροδρομικών φορέων (συμπεριλαμβανομένης και της Hellenic Train) δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ενώ αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της επιτροπής στην οποία συμμετέχουν όλοι οι φορείς. Επιπλέον, δεν έχει ζητηθεί και κάποια συνάντηση της σιδηροδρομικής εταιρείας με το υπουργείο.

    Για το ίδιο ζήτημα πριν λίγες ημέρες, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Ταχιάος δήλωσε πως προς το παρόν, δεν έχει εγερθεί οποιαδήποτε απαίτηση έναντι του ελληνικού Δημοσίου από την Hellenic Train, ενώ δεν θα μπορούσε να θεμελιωθεί κάποιο αίτημα αποζημίωσης αφού νομικά πρόκειται περί ανωτέρας βίας.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα