Ν. Ταχιάος: Η γραμμή 4 του Μετρό θα γίνει όπως έχει σχεδιαστεί, και ο σταθμός Εξάρχεια και ο σταθμός Ευαγγελισμός

φωτογραφία: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Καλεσμένος στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, βρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Νίκος Ταχιάος.

Ο Υφυπουργός, με αφορμή την κλάδευση των δέντρων και τις αντιδράσεις για τον σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια δήλωσε, ότι δεν μπορεί να γίνει Μετρό χωρίς να κοπούν ή να μεταφυτευθούν δέντρα, καθώς πρέπει αφενός να γίνει το όρυγμα και αφετέρου να υπάρχουν και εργοταξιακοί χώροι. Ωστόσο, όπως είπε, έχει συμφωνηθεί με τον Δήμο Αθηναίων να φυτευτούν 2.950 δέντρα, ως αντιστάθμισμα, κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι το μετρό είναι ένα φιλολαϊκό μέσο, το οποίο σχεδιάστηκε το 2018 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη «διέσωσε», υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «θα γίνει όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί». Μάλιστα, τόνισε ότι το ίδιο ισχύει για όλους τους σταθμούς, και τον σταθμό του Ευαγγελισμού και αυτόν των Εξαρχείων.

https://twitter.com/ypomeofficial/status/1722638671168393308

Κλείνοντας, ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, σημείωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκοντας την επίσπευση της παραχώρησής της, προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να υπογραφεί η σύμβαση και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους να έχει πραγματοποιηθεί. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως και το Μετρό θα παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024, όπως έχει ανακοινωθεί.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*