Κανονικά η στάση εργασίας σε Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ – ΣΤΑΣΥ: «Οι εργαζόμενοι δεν συμμορφώθηκαν με τη δικαστική απόφαση»

Ενημέρωση ώρα 22:45

Κανονικά πραγματοποιείται από τις 22:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας η στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. με ανακοίνωσή της στις 22:39 επιρρίπτει την ευθύνη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού (από το οποίο ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία) στους εργαζόμενους οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν με τη δικαστική απόφαση:

Σας ενημερώνουμε, πως τα δρομολόγια του Μετρό και του Τραμ διεκόπησαν μετά τις 10 το βράδυ και ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η εταιρεία προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τη διασφάλιση της διεξαγωγής των σημερινών δρομολογίων και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού. Ωστόσο, λόγω άρνησης συμμόρφωσης με τη δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας και απαγόρευσε την υλοποίησή της, δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση λειτουργίας των δικτύων του Μετρό και του Τραμ. Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που υπέστη από τη σημερινή αιφνιδιαστική απεργιακή κινητοποίηση.


Ενημέρωση ώρα 22:30

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα ολοκληρώνονται τα δρομολόγια του Μετρό, παρά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης νωρίτερα. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κάποια νεότερη ενημέρωση από την ΣΤΑ.ΣΥ.


Ενημέρωση ώρα 19:17

Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ) σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει για απόψε 6 σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ


Ενημέρωση ώρα 15:00

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ. σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των σωματείων, εφόσον η στάση εργασίας πραγματοποιηθεί, το Μετρό (γραμμές 1, 2 και 3) και το Τραμ δεν θα κινούνται από τις 22:00 το βράδυ ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για εργασιακά ζητήματα.

Κατά των 6 σωματείων που προκήρυξαν αιφνιδιαστικά τη στάση εργασίας προσέφυγε δικαστικά η ΣΤΑ.ΣΥ.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά, ενώ προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από την ΣΤΑ.ΣΥ.

Η ανακοίνωση των σωματείων:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΣΥ  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Στάση εργασίας στις Σταθερές Συγκοινωνίες την Τρίτη 12/12/2023 από 22:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας

  • Επειδή υπάρχουν άρθρα στην συλλογική σύμβαση εργασίας που δεν εκτελούνται. 
  • Επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ που ο νόμος 5039/23 προβλέπει 
  • Επειδή στις οχλήσεις που κάνουμε για τα παραπάνω, στο υπουργείο μεταφορών  εισπράττουμε αδιαφορία.  

Την Τρίτη, 12/12/2023 οι εργαζόμενοι στα μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πραγματοποιήσουν  3ωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.  

Οι διοικήσεις 

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*