Στη Βουλή η έλλειψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ στο Μετρό

Αττικό Μετρό Α.Ε.

Την έλλειψη δικτύου internet και σήματος τηλεφωνίας σε πολλούς σταθμούς του Μετρό και την ανακολουθία σχετικών κυβερνητικών εξαγγελιών, αναδεικνύουν οι Τομεάρχες Υποδομών & Μεταφορών Χάρης Μαμουλάκης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Καραμέρος, με την κατάθεση κοινής Ερώτησης προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συνυπογραφή 14 ακόμη Βουλευτών.

Στην Ερώτηση γίνεται αναφορά στις δράσεις που έχουν ανακοινωθεί για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς του επιβάτες του Μετρό, ενώ επισημαίνεται ότι σε πολλούς χώρους σταθμών, όπως επίσης και εντός των εν κινήσει συρμών στις σήραγγες, δεν υπάρχει ίντερνετ αλλά ούτε και σήμα τηλεφωνίας. Τονίζεται επίσης ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους επιβάτες Μετρό είναι αναβαθμισμένες, ενισχύοντας έτσι και την ασφάλεια που παρέχει η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και τη τηλεφωνία σε επείγουσες περιπτώσεις.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τους συναρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το που οφείλεται η απουσία δυνατότητας πρόσβασης στο ίντερνετ αλλά και σήματος τηλεφωνίας σε πολλούς χώρους σταθμών του Μετρό και εντός των συρμών, εάν έχει εντοπιστεί το πρόβλημα και ο τρόπος επίλυσής του. Ζητούν επίσης να γίνει γνωστό το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αναφορικά με το Μετρό, ποια είναι η σειρά των σταθμών εγκατάστασης καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*