Καταγγελίες για οπαδική επίθεση κατά επιβατών στο Μετρό – ΣΤΑΣΥ: Δεν δημιουργήθηκε επεισόδιο

Ένα ακόμα περιστατικό οπαδικής βίας, αυτή τη φορά σε σταθμό του Μετρό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο σταθμό του Κεραμεικού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πέντε κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα στον συρμό του Μετρό που ήταν γεμάτος με κόσμο και πέταξαν καπνογόνα φωνάζοντας «όποιος είναι Παναθηναϊκός να το πει τώρα!».

Το περιστατικό συνέβη μετά τις 22:00 το βράδυ σε συρμό που κινούταν από το Μοναστηράκι προς Κεραμεικό, αμέσως μετά δηλαδή τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα για το Europa League ο οποίος διεξήχθη με την παρουσία θεατών.

Οι δράστες αποβιβάστηκαν στο σταθμό του Κεραμεικού ενώ τράπηκαν σε φυγή με την αστυνομία να τους αναζητεί αξιοποιώντας και βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς του Μετρό.

Με ανακοίνωσή της πάντως η ΣΤΑ.ΣΥ. επιχειρεί να υποβαθμίσει το περιστατικό κάνοντας λόγο για χρήση πυροσβεστήρων -τόσο στους σταθμούς Μοναστηράκι και Κεραμεικός, όσο και στο συρμό τον οποίων επιβιβάστηκαν- και όχι καπνογόνων.

Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει πως «δεν σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και συμπλοκές ατόμων», παρουσιάζοντας το περιστατικό σχεδόν ως μία μετακίνηση ρουτίνας των οπαδών.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.:

Με αφορμή αναφορές στον Τύπο για τη χρήση καπνογόνων σε συρμούς και σταθμούς του Μετρό και σε απάντηση αυτών, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της ΣΤΑ.ΣΥ αλλά και τη σχετική ενημέρωση από το προσωπικό ασφαλείας και λειτουργίας, στις 10 περίπου το βράδυ της Πέμπτης 14/12 διακρίνεται στην αποβάθρα του σταθμού του Μετρό «Μοναστηράκι» ομάδα 5-10 ατόμων, μεταξύ άλλων φιλάθλων ομάδας, να κάνει χρήση πυροσβεστήρων.

Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά επιβιβάζονται σε συρμό ενισχυτικού δρομολογίου (που είχε δρομολογηθεί για τη μεταφορά φιλάθλων μετά το τέλος αγώνα) όπου και διακρίνονται να κάνουν και πάλι χρήση πυροσβεστήρων, βγάζοντάς τους εκτός των παραθύρων του συρμού.

Αποβιβάζονται στον σταθμό Κεραμεικός και συνεχίζουν τη χρήση πυροσβεστήρων. Διευκρινίζεται επίσης, πως δεν σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και συμπλοκές ατόμων, τόσο στους σταθμούς, όσο και εντός του συρμού. Οι υπάλληλοι φύλαξης του σταθμού ενημέρωσαν άμεσα για τη δράση των ατόμων αυτών το Κέντρο Ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ οι οποίοι και μετέφεραν την πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*