Γυαλιά-καρφιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο σταθμός Ομόνοια του Μετρό

φωτογραφία: newsit.gr

Έθιμο κοντεύουν να καταλήξουν οι καταδρομικές επιθέσεις στον σταθμό Ομόνοια του Μετρό μετά τη λήξη των συγκεντρώσεων και πορειών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, άγνωστοι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στον μάλλον ανεπαρκώς φυλασσόμενο σταθμό της Ομόνοιας αμέσως μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου.

Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο των δραστών της καταδρομικής επίθεσης μπήκαν, όπως πάντα, τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων όπως και οι πύλες εισόδου/εξόδου του σταθμού αλλά και κάμερες ασφαλείας μαζί με τμήματα της ψευδοροφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε ελάχιστο χρόνο καταστράφηκαν 3 κάμερες, 2 καρταναγνώστες σε πύλες, 3 τμήματα της ψευδοροφής καθώς και μία πινακίδα.

Πέρυσι την ίδια μέρα, είχε επίσης πραγματοποιηθεί επίθεση στον σταθμό της Ομόνοιας που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε εξοπλισμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Προκαλεί επομένως απορία ο λόγος για τον οποία δεν λήφθηκαν πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον σταθμό. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου είναι κλειστός ο σταθμός Πανεπιστήμιο ενώ από τις 18:00 και μέχρι νεωτέρας θα κλείσει ξανά ο σταθμός Μοναστηράκι.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*