Στη Βουλή η καθυστέρηση των επεκτάσεων του Προαστιακού προς Λαύριο και Ραφήνα

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Λιάρος/athenstransport.com

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με τη χρονική μετάθεση των επεκτάσεων του Προαστιακού προς το Λαύριο και τη Ραφήνα κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Athens Transport σχετικά με τον προγραμματισμό του υπουργείου για την υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων και την προτεραιοποίηση των έργων στη Θεσσαλία με παράλληλη καθυστέρηση υλοποίησης των επεκτάσεων του Προαστιακού, σημειώνει πως ο νέος προγραμματισμός έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας.

Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2022, ο τότε Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής είχε δηλώσει από το κοινοβούλιο πως η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Κορωπί-Λαύριο «αναμένεται να συμβασιοποιηθεί μέσα στο 2023, να εκκινήσουν οι εργασίες του έργου αυτού μέσα στο 2024», ενώ για την επέκταση του προαστιακού από το Αεροδρόμιο προς τη Ραφήνα η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει το 2024 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2028. Επιπλέον, ο υπουργός υποστήριζε πως η χρηματοδότηση των έργων αυτών θα προέλθει από το ΕΣΠΑ, ενώ η σημερινή ηγεσία του υπουργείου αναφέρει πως η χρηματοδότησή της επέκτασης προς τη Ραφήνα αναζητείται.

Ο βουλευτής ζητά ενημέρωση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επεκτάσεων του προαστιακού προς το Λαύριο και τη Ραφήνα και τους λόγους για τους οποίους δεν τηρήθηκαν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, καθώς επίσης και για την πηγή χρηματοδότησης της επέκτασης προς το Λαύριο αλλά και τις ενέργειες του υπουργείου προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση της επέκτασης προς τη Ραφήνα.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*