Στη Βουλή η μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης στον Προαστιακό της Αθήνας

ΕΡΓΟΣΕ

Επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις για την απουσία τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης του Προαστιακού στο Τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο, που θέτει σοβαρότατα θέματα ασφάλειας για τους χιλιάδες επιβάτες και εργαζόμενους, ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο βουλευτής, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά και στο σχετικό δημοσίευμα του Athens Transport, επικαλείται τις δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τον περασμένο μήνα επιβεβαίωσε πως το σύστημα τηλεδιοίκησης βρίσκεται εκτός λειτουργίας στη γραμμή του Προαστιακού από τα Άνω Λιόσια ως το Κιάτο.

Επιπλέον, αναφέρεται σε έγγραφο του Δήμου Λουτρακίου από το 2021 σχετικά με το έργο του Προαστιακού Λουτρακίου, στο οποίο αναγράφεται πως το εγκατεστημένο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Αθηνών-Κορίνθου δεν λειτουργούσε, ζητώντας την αποκατάστασή του.

Ο κ. Ψυχογιός ζητά ενημέρωση από τον υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα τηλεδιοίκησης και η σηματοδότηση στη γραμμή στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο του Προαστιακού, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των σχετικών βλαβών.

Η ερώτηση του βουλευτή:

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*