Λύση για την καθαριότητα στο Μετρό με καθυστέρηση 7 ετών, πρώην εργαζόμενοι των ναυπηγείων έρχονται στις συγκοινωνίες

athenstransport.com

Παρελθόν είναι πολύ πιθανό πως θα γίνουν σύντομα οι εικόνες με τις πεταμένες αποδείξεις δίπλα στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στους σταθμούς του Μετρό (ή στην καλύτερη περίπτωση με τις αποδείξεις μέσα σε χαρτοκιβώτια) αφού η ΣΤΑ.ΣΥ. αποφάσισε να τοποθετήσει ειδικά μεταλλικά κουτιά δίπλα σε κάθε μηχάνημα, για την απόρριψή τους.

Γιατί χρειάστηκε να περάσουν 7 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία των ηλεκτρονικών εισιτηρίων για να γίνει κάτι ώστε να διορθωθεί η προηγούμενη απαράδεκτη κατάσταση δεν το γνωρίζουμε αλλά δεν μας εκπλήττει και ιδιαίτερα.

Πλέον, το στοίχημα είναι να ξεκινήσουν και οι επιβάτες να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τα καινούρια κουτιά τα οποία εκ πρώτης όψεως δεν παραπέμπουν σε κάδους απορριμάτων (για την ιστορία, ο γραφιστικός σχεδιασμός και η τοποθέτησή τους κόστισαν 37.200 ευρώ με ΦΠΑ), αντί να πετούν τις αποδείξεις στο δάπεδο των σταθμών, όπως είδαμε πριν λίγες μέρες στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας…

Μελέτη για «πράσινους κόμβους»: Μελέτη για τη διερεύνηση ανάπτυξης πράσινων και έξυπνων κόμβων κινητικότητας στο δίκτυό της προωθεί η ΣΤΑ.ΣΥ. Πρόκειται για τα λεγόμενα «mobility hubs» που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και στο εξωτερικό, δηλαδή σημεία μετεπιβίβασης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τα οποία προσφέρουν και άλλες «πράσινες» υπηρεσίες όπως φόρτιση ηλεκτρικών ΙΧ, στάθμευση ποδηλάτων, αυτόματη παραλαβή δεμάτων κ.ά. Μέσω αυτής της μελέτης που θα κοστίσει 12.400 ευρώ με ΦΠΑ και θα παραδοθεί σε δύο μήνες, θα εξεταστεί η κατασκευή πράσινων κόμβων στον σταθμό Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό και στη στάση Ασκληπιείο Βούλας του Τραμ.


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας


Δημοτική Συγκοινωνία Ηλιούπολης: Επαναλειτούργησε, ύστερα από 5 χρόνια, από τις 29 Μαρτίου η τρίτη γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Ηλιούπολης. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μεταξύ 7:00-10:00 και 11:00-13:00

Από τα ναυπηγεία στο Μετρό: 130 πρώην εργαζόμενους της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., των ναυπηγείων δηλαδή του Σκαραμαγκά, προτίθεται να απασχολήσει η ΣΤΑ.ΣΥ. στο πλαίσιο προγράμματος της Δ.Υ.Π.Α. με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να δίνει την έγκρισή του πριν από λίγες μέρες. Σε ανάλογη κίνηση πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να προχωρήσει και η Ο.ΣΥ. απασχολώντας στα αμαξοστάσιά της πρώην εργαζόμενους των ναυπηγείων.

Οι επόμενες προσλήψεις: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ. ενέκρινε την κάλυψη θέσεων που έμειναν κενές από τρεις προηγούμενες Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου. Συνολικά, πρόκειται για 23 θέσεις σταθμαρχών, 60 θέσεις τεχνιτών, 12 θέσεις μηχανικών, 54 θέσεις οδηγών συρμών και 5 θέσεις ελεγκτών κομίστρου. Επιπλέον, ελήφθη απόφαση για πρόσληψη 30 επιπλέον απασχολούμενων του προγράμματος «Απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 άνω» της ΔΥΠΑ. Τέλος, την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑ.ΣΥ. δημοσίευσε τον πίνακα κατάταξης υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Εταιρικής Υποστήριξης της εταιρείας. Οι υποψήφιοι ήταν μόλις τρεις.

Πληρωμή ΚΤΕΛ: Ποσό ύψους 1.971.368,47 ευρώ διέθεσε ο ΟΑΣΑ για την πληρωμή της προκαταβολής αποζημίωσης Απριλίου 2024 προς τις εταιρείες ΚΤΕΛ που πραγματοποιούν μέχρι νεοτέρας αστικά δρομολόγια στην Αττική. Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής: 937.180,43 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Κορινθίας, 804.904,13 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Αττικής, 134.620,61 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Θηβών και 94.663,30 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Εύβοιας.

Επιχορήγηση συγκοινωνιών: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την καταβολή της 4ης μηνιαίας δόσης της τακτικής επιχορήγησης, για το έτος 2024, στην Ο.ΣΥ. ύψους 12.630.333,33 ευρώ και στην ΣΤΑ.ΣΥ., ύψους 4.820.583,33 ευρώ, για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.


Ο γύρος του κόσμου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην Ελλάδα…

…και στον κόσμο


Από τη Διαύγεια

  • Κατακυρώθηκε στην ADVANCED TRANSPORT TELEMATICS η σύμβαση «Ανάθεση εγκατάστασης, καλωδίωσης και παραμετροποίησης εξοπλισμού τηλεματικής σε 140 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία» έναντι τιμήματος 132.184,80 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

  • Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ύψους 650 ευρώ για χορηγία στη φοιτητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Το Δ.Σ. ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση χώρου στο σταθμό Σύνταγμα στην ΜΚΟ «Όλοι μαζί μπορούμε» και την ενίσχυσή της. Εγκρίθηκε επίσης η παραχώρηση του ίδιου χώρου στην Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*