Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Ξεκινούν δρομολόγια με επιβάτες τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία

Share

    Έτοιμα να μεταφέρουν επιβάτες σε λεωφορειακές γραμμές της Αττικής είναι τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία που εντάχθηκαν πρόσφατα στον στόλο της ΟΣΥ. Μέσα στις επόμενες μέρες, η Αθήνα θα γίνει η νεότερη πόλη της Ευρώπης με στόλο ηλεκτρικών λεωφορείων, αφού έχουν επιλυθεί όλες οι εκκρεμότητες για τη δρομολόγησή τους.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Athens Transport, τα ηλεκτρικά λεωφορεία αναμένεται να ξεκινήσουν δρομολόγια μεταφέροντας επιβάτες από την Παρασκευή 17 Μαΐου, ή το αργότερο εντός του Σαββατοκύριακου.

    Την περασμένη Κυριακή το σύνολο των λεωφορείων της Yutong, έχοντας πλέον λάβει πινακίδες, μεταφέρθηκε από τις εγκαταστάσεις των τελωνείων στον Ασπρόπυργο στα αμαξοστάσια τα οποία θα τα φιλοξενήσουν (Αγ. Ι. Ρέντη, Αγ. Δημήτριο, Ρουφ, Αττική και Ανθούσα). Έτσι, οι επιβάτες θα τα δουν σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η οριστική παράδοση των 140 λεωφορείων από την Yutong προς τον ΟΑΣΑ, αλλά και η τυπική παράδοση των λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ προς την ΟΣΥ.

    Από την μεταφορά των ηλεκτρικών λεωφορείων προς τα αμαξοστάσια – Athens Transport

    Λίγες μέρες νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική λειτουργία 32 λεωφορείων, αφού επετεύχθη ο στόχος της συμπλήρωσης 5.000 χιλιομέτρων στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οδηγοί στο Athens Transport, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν χωρίς να αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα, και με πλήρη ικανοποίηση από τη λειτουργία των λεωφορείων.

    Εν τω μεταξύ με απόφαση του ΟΣΥ, θα ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης στη σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση δικτύου αγωγών για τη φόρτιση των 140 νέων ηλεκτρικών οχημάτων στα αμαξοστάσια Αγ. Ι. Ρέντη, Αγ. Δημητρίου, Ρουφ και Αττικής, Έτσι, το αντικείμενο της σύμβασης θα επεκταθεί κατά 15%, με επιπλέον κόστος 1.035.388,02 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, όπως προέβλεπε και η αρχική σύμβαση (συνολικό κόστος 9.859.399,65 ευρώ με ΦΠΑ).

    Έτοιμα για δρομολόγια τα ηλεκτρικά λεωφορεία – Athens Transport

    Όσον αφορά τη συντήρηση των ηλεκτρικών λεωφορείων, έχει ήδη πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση του προσωπικού της ΟΣΥ, ενώ για ένα χρόνο παρουσία στα αμαξοστάσια της εταιρείας θα έχουν και υπάλληλοι της Yutong, με την εταιρεία να προμηθεύει και τα ανταλλακτικά για το διάστημα αυτό. Μόλις την περασμένη εβδομάδα εξάλλου, η κινεζική εταιρεία προχώρησε στην ίδρυση εταιρείας με έδρα την Αθήνα (Yutong Α.Ε.) με σκοπό τόσο το χονδρικό εμπόριο οχημάτων όσο και τη συντήρησή τους.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα