Προσοχή: Νέα απόπειρα εξαπάτησης με εισιτήρια του ΟΑΣΑ στα social media

Tony_Papageorge/Shutterstock.com

Την προσοχή του επιβατικού κοινού ζητά για μία ακόμα φορά ο ΟΑΣΑ με αφορμή μία ακόμα προσπάθειας εξαπάτησης μέσω διαφημίσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πλαστούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούν το όνομα του οργανισμού.

Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, εμφανίζονται συνεχώς παραπλανητικές δημοσιεύσεις με το λογότυπο του ΟΑΣΑ, σε διάφορα social media, που παροτρύνουν ανυποψίαστους πολίτες να αποκτήσουν δωρεάν μια ATH.ENA Card διάρκειας 12 μηνών, κάνοντας κλικ σε έναν ψεύτικο ψηφιακό σύνδεσμο (link).

Η επίσκεψη σε αυτούς τους συνδέσμους (links), μπορεί να οδηγήσει σε επιζήμιες ενέργειες, όπως αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και κωδικών ασφαλείας, ή αποστολή χρηματικών ποσών για υποτιθέμενες αγορές.

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή των δημοσιεύσεων αυτών, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρεται, απαιτείται η προσοχή του επιβατικού κοινού καθώς οι ψεύτικοι λογαριασμοί στα social media, διαθέτουν αληθοφανή χαρακτηριστικά (εμφανίζεται η επωνυμία του ΟΑΣΑ και το λογότυπο της ATH.ENA card).

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΟΑΣΑ είχε προειδοποιήσει και πάλι για απάτη με λογαριασμούς στο facebook που υποτίθεται ότι πουλούσαν ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ έναντι 2 ευρώ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*