Ήρθε η ώρα να γίνουν προσλήψεις στις συγκοινωνίες

14458359488_e939b87b7b_z

Αργά αλλά σταθερά η κατάσταση στις συγκοινωνίες της Αθήνας φαίνεται πως βελτιώνεται. Τα ελλείμματα μειώνονται και εξαφανίζονται, οι τιμές των κομίστρων μειώνονται επίσης, οι υπηρεσίες εκσυγχρονίζονται, και φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο και βούληση για τη συνεχή βελτίωσή τους. Ένα πρόβλημα όμως που δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα είναι η έλλειψη προσωπικού σε όλα τα μέσα. Με τις προσλήψεις στον πάγο τα τελευταία χρόνια, τις μετατάξεις σε άσχετες με τις συγκοινωνίες υπηρεσίες, και με νέες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού κάθε μήνα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν.

Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ η κατάσταση είναι πιο εμφανής από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Η συνεχής μείωση του προσωπικού που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια λόγω των συνταξιοδοτήσεων και της έλλειψης προσλήψεων έγινε φέτος ακόμα χειρότερη λόγω της απόλυσης όλων των υπαλλήλων οι οποίοι είχαν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά. Το 2013, 1 στα 10 δρομολόγια λεωφορείων δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και ο κυριότερος λόγος ήταν η έλλειψη οδηγών. Αυτή τη στιγμή απλά δεν υπάρχουν αρκετοί οδηγοί ώστε να πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια, ενώ 1000 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια καθημερινά. Ο χρόνος αναμονής στις στάσεις αυξάνεται, με το μέσο όρο να βρίσκεται στα 25 λεπτά ενώ τα δρομολόγια γίνονται πιο αραιά.

Στα μέσα σταθερής τροχιάς η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη όσον αφορά τους οδηγούς ωστόσο υπάρχουν ελλείψεις εκδοτών εισιτηρίων καθώς και διάφορων τεχνικών ειδικοτήτων. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλά εκδοτήρια στο Μετρό να παραμένουν κλειστά ενώ επικρατεί συνωστισμός σε άλλα. Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές το πρόβλημα δυσχεραίνει η μετάταξη υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ σε υπουργικά γραφεία.

Ο υπουργός Υποδομών κ. Χρυσοχοΐδης έχει αορίστως δηλώσει τους τελευταίους μήνες ότι θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις αλλά μέχρι σήμερα οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση, κάθε πρόσληψη -είτε υπαλλήλων που είχαν μεταταχθεί είτε νέων εργαζομένων- πρέπει να γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια και με εξέταση όλων των πιστοποιητικών τους, και να μην έχει χαριστικό χαρακτήρα, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

1 Comment

  1. υπαρχουν 4 λεωφορεια(το 1 κανει το δρομολογιο του ηλεκτρικου) και ενα τρολεϊ
    http://www.oasa.gr/content.php?id=open24 το 500 δεν περναει ερμου αθηνας παρ,σαβ και κυριακη αλλα παει απο παρκο θησειου δεξια πειραιως.το μετρο λειτουργει http://www.stasy.gr/index.php?id=67&L=1%2Findex.php%3FcatId%3D5%27 στις 2.00 τελευταια δρομολογια παρασκευη και σαββατο.
    απο 15/12 αλλαζουν διαδρομες καποια λεωφορεια http://www.oasa.gr/news.php?id=funk879

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*