Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Ηλεκτρονικά θα γίνονται από φέτος οι αιτήσεις για το φοιτητικό πάσο

Share

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=DEKqrcQYtlQ]

    Εξέλιξη 31/10: Παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010 – 2011 έως και την 30η Νοεμβρίου.

    Εξέλιξη 21/10: Παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 έως και την 31η Οκτωβρίου

    Εξέλιξη 27/9: Παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 έως και την 23η Οκτωβρίου

    Αλλάζει μορφή και τρόπο έκδοσης από φέτος το φοιτητικό πάσο, που προσφέρει εκπτώσεις σε εισιτήρια μέσων μεταφοράς και άλλες υπηρεσίες για φοιτητές.

    Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2011, οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για την χορήγηση πάσο στον διαδικτυακό τόπο  http://paso.minedu.gov.gr . Για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα οι φοιτητές θα χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχία πιστοποίησης (username και password) με την υπηρεσία ηλεκτρονικών συγγραμμάτων «Εύδοξος».

    Ειδικότερα για τους φοιτητές του δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών, δεν θα γίνεται χρήση κωδικών, αλλά ο κάθε φοιτητής θα συμπληρώνει ο ίδιος τα στοιχεία που του ζητούνται. Κάθε δήλωση φοιτητή στο πρόγραμμα, θα επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης.

    Κατόπιν, αφού εγκριθεί η αίτηση, ο φοιτητής θα μπορεί να παραλαμβάνει το δελτίο του από συγκεκριμένο σημείο παράδοσης που θα έχει επιλέξει ο ίδιος (από προκαθορισμένα εμπορικά καταστήματα) κατά την υποβολή της αίτησής του.

    Το κόστος για την παραλαβή του δελτίου θα είναι 2,46 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), και θα επιβαρύνει τον φοιτητή, ο οποίος όμως δεν θα χρειαστεί να χρεωθεί για την έκδοση φωτογραφιών. Τα νέα δελτία εισιτηρίων θα έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας, ενσωματωμένη τη φωτογραφία του δικαιούχου, ειδικό ολόγραμμα ασφαλείας, και τα στοιχεία και με λατινικούς χαρακτήρες για χρήση της κάρτας στο εξωτερικό.

    Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα διαδικασία έκδοσης του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου του ΟΑΣΑ μπορείτε να λάβατε από την ιστοσελίδα http://paso.minedu.gov.gr

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 έως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2011 23η Οκτωβρίου 31η Οκτωβρίου  30η Νοεμβρίου. Οι πρωτοετείς φοιτητές έως την 31ή Οκτωβρίου, θα μπορούν να κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με τις αντίστοιχες εκπτώσεις, με την βεβαίωση εγγραφής στο τμήμα, που εκδίδει η γραμματεία του τμήματος, και την αστυνομική τους ταυτότητα, έως ότου παραλάβουν το Δελτίο τους.

    Δείτε επίσης: Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου και δωρεάν μετακίνησης στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας

    Πηγή: eudoxus.gr, ΟΑΣΑ

    Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter
    Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής
 
 

Διαβάστε Περισσότερα