Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Από 1 Ιανουαρίου οι δεσμίδες 11 εισιτηρίων του ΟΑΣΑ

Share

    Τα εισιτήρια θα περιέχονται σε συσκευασία και δεν θα πωλούνται ξεχωριστά
    Τα εισιτήρια θα περιέχονται σε συσκευασία και δεν θα πωλούνται ξεχωριστά

    Από την 1η Ιανουαρίου 2013 ξεκινάει η διάθεση στο επιβατικό κοινό των νέων δεσμίδων 11 εισιτηρίων του ΟΑΣΑ στην τιμή των 10.

    Συγκεκριμένα, θα διατίθενται δεσμίδες:

    • 11 εισιτηρίων για όλα τα Μέσα (1,40€) αξίας 14€
    • 11 εισιτηρίων για όλα τα Μέσα – μειωμένο (0.70€), αξίας 7€
    • 11 εισιτηρίων μίας διαδρομής με Λεωφορεία, Τρόλεϊ ή Τραμ (1,20€), αξίας 12€
    • 11 εισιτηρίων μίας διαδρομής με Λεωφορεία, Τρόλεϊ ή Τραμ -μειωμένο (0,60€), αξίας 6€

    Τα εισιτήρια αυτά αναγράφουν σε εμφανές σημείο της εμπρόσθιας και οπίσθιας όψης, με κόκκινο χρώμα, ότι αποτελούν εισιτήρια δεσμίδας 11 τεμαχίων και παρέχονται με έκπτωση 9%, καθώς και την συνολική αξία του πακέτου.

    Επίσης, εκτός των σταθερών πρόσθετων ασφαλείας που περιέχονται σε όλα τα εισιτήρια (ιριδίζουσες λωρίδες, ορατές και αόρατες ίνες, υδατογράφημα του ΟΑΣΑ και άλλες ειδικές χημικές ουσίες ανίχνευσης της πλαστότητας των εισιτηρίων), η συγκεκριμένη  κατηγορία περιλαμβάνει και πρόσθετες εκτυπωτικές ασφάλειες (microprinting).

    Τα παραπάνω εισιτήρια δεν θα πωλούνται μεμονωμένα αλλά σε ειδική πλαστική συσκευασία, στην οποία θα υπάρχει ετικέτα που αναγράφει την αξία της δεσμίδας των εισιτηρίων, την ένδειξη ‘’ΔΕΣΜΙΔΑ 11 ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ – ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ’’ καθώς και τον αύξοντα αριθμό της δεσμίδας (πακέτου).

    Τα εισιτήρια δεσμίδας με έκπτωση θα διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια των Ο.ΣΥ. ΑΕ (λεωφορεία, τρόλλευ) και ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

    Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών η διάθεση των νέων δεσμίδων εισιτηρίων θα διαρκέσει δοκιμαστικά 2 μήνες. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που έχουν ως σκοπό τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής στις αστικές συγκοινωνίες.

    Το επόμενο διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις και για άλλα μέτρα, όπως την επαναφορά των τουριστικών εισιτηρίων, την έκπτωση 50% στα πρόστιμα που πληρώνονται εγκαίρως, και αλλαγές στα εισιτήρια και κάρτες για μετακίνηση από/προς το Αεροδρόμιο.

    Πηγή: ΟΑΣΑ

    Creative Commons License

    Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
    Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

     

 
 

Διαβάστε Περισσότερα