Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Υπουργός Μεταφορών: Η εισιτηριοδαφυγή δεν καταπολεμάται με ελεγκτές

Share

  Για πρώτη φορά ένας υπουργός Μεταφορών δήλωσε αυτό που υποψιαζόμασταν: Ότι οι έλεγχοι εισιτηρίων δεν μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την εισιτηριοδιαφυγή.

  Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως συνεχίζεται η προσπάθεια  για να μην αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ωστόσο η εισιτηριοδιαφυγή «δεν μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά με τους ελεγκτές».

  Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου κατά 25% προβλέπεται από το μεσοπρόθεσμο, αλλά γίνονται προσπάθειες για να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί, πετάγοντας το μπαλάκι στο επιβατικό κοινό από το οποίο ζήτησε να τηρήσει «υπεύθυνη στάση» ώστε να αποδώσουν τα μέτρα κατά της εισιτηριοδιαφυγής. 

  «Όσο αντικοινωνική και επώδυνη είναι η αύξηση, τόσο αντικοινωνικότερη είναι η εισιτηριοδιαφυγή», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Καλώ τους συμπολίτες μας όλους, ν’ αναλογιστεί ο καθένας τι σημαίνει γι’ αυτόν η αύξηση του εισιτηρίου και πόσο πρέπει ο καθένας από μας ν’ αντιμετωπίσει το θέμα της εισιτηριοδιαφυγής όπως χρειάζεται ούτως ώστε να το καταδικάσουμε στην πράξη.»

  Με τις δηλώσεις αυτές, φαίνεται πως ο υπουργός μάλλον νίπτει τας χείρας του όσον αφορά αυξήσεις στις τιμές που είναι πιθανό να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Μετά την παραδοχή της αποτυχίας του μέτρου των ελέγχων εισιτηρίων τελευταία ελπίδα παραμένει το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο από το 2015 υπόσχεται μείωση της εισιτηριοδιαφυγής και δικαιότερες χρεώσεις (ανάλογα με την απόσταση) για το επιβατικό κοινό.

  Δείτε επίσης: Ας καταργήσουμε τους ελέγχους εισιτηρίων

  Πηγή: Υπουργείο Μεταφορών

  Creative Commons License

  Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
  Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

 
 

Διαβάστε Περισσότερα