Παραδόθηκε ο σταθμός Αγία Μαρίνα του Μετρό

e0f5e89897

Παραδόθηκε σήμερα το πρωί στο επιβατικό κοινό  ο σταθμός Αγία Μαρίνα του Μετρό. Πρόκειται για το νέο τερματικό σταθμό της γραμμής 3 (Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο), και το μοναδικό σταθμό της επέκτασης μήκους 1,4 χλμ. από το Αιγάλεω.

Λόγω της παράδοσης του σταθμού, επέρχονται από σήμερα μεταβολές σε δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών. Δείτε αναλυτικά τις μεταβολές

Η παράδοση της επέκτασης έρχεται μετά από χρόνια καθυστερήσεων λόγω πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων, της οικονομικής κρίσης, αλλά και πολλών τεχνικών προβλημάτων κατά της εργασίες κατασκευής. Μετά την επανεκκίνηση των έργων του μετρό μετά το σκάνδαλο της Siemens, η παράδοση του σταθμού της Αγίας Μαρίνας είχε προγραμματιστεί τον προηγούμενο Σεπτέμβριο αλλά καθυστέρησε και πάλι.

Χτες Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η συμβολική παράδοση και δοκιμααστική λειτουργία της επέκτασης από την Αττικό Μετρό. Με την ευκαιρία παράδοσης του έργου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Χ. Τσίτουρας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με το έργο αυτό επέκτασης του Μετρό προς μια ακόμη περιοχή των Δυτικών προαστίων του Λεκανοπεδίου, ολοκληρώνεται μια επένδυση περίπου € 250 εκ., με χρηματοδότηση η οποία εξασφαλίστηκε από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους, καθώς και προνομιακά χαμηλότοκα δάνεια από την ΕΤΕΠ. Πρόκειται επίσης, να συνδράμει στην καλύτερη δυνατή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των δήμων της περιοχής, που θα προσφέρει όχι μόνον γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων, αλλά και ουσιαστική αναβάθμιση των περιοχών αυτών.

Θα εξυπηρετούνται καθημερινά περισσότεροι από 30.000 επιβάτες και υπολογίζεται ότι η ημερήσια συνολική επιβατική κίνηση της Γραμμής 3, στο τμήμα Αγ. Μαρίνα – Μοναστηράκι, δύναται να ξεπεράσει τα 100.000 άτομα. Η μετακίνηση από το Σύνταγμα προς τον σταθμό Αγ. Μαρίνα θα καλύπτεται σε 8 λεπτά και η επέκταση αυτή αναμένεται να εξυπηρετήσει συγκοινωνιακά την ευρύτερη περιοχή του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας και ειδικότερα το Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων, το Δρομοκαΐτιο Θεραπευτήριο, το Αττικό Νοσοκομείο και τις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής.»

Ο σταθμός Αγία Μαρίνα βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού, στο ύψος του Δημαρχείου Αιγάλεω (Google Maps). Οριοθετείται στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Ιεράς Οδού, Κρήνης, Κατσαρού και Αγίας Μαρίνας, με δύο εισόδους / εξόδους εκατέρωθεν της Ιεράς Οδού. Το αμέσως προσεχώς διάστημα θα παραδοθεί προς χρήση και ο Σταθμός Μετεπιβίβασης / Χώρος στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων 382 θέσεων.

Με το σταθμό Αγία Μαρίνα κλείνει ο κύκλος της παράδοσης των 3 επεκτάσεων και των 7 σταθμών του Μετρό για φέτος. Προηγήθηκαν οι σταθμοί Περιστέρι και Ανθούπολη στις 5 Απριλίου και οι σταθμοί Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό στις 25 Ιουλίου 2013.

Φωτο: ΣΤΑΣΥ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*