Τέλη Σεπτεμβρίου παραδίδεται ο σταθμός Αγία Μαρίνα του Μετρό

Ενημέρωση 29/8: Νέα καθυστέρηση στην παράδοση του σταθμού Αγία Μαρίνα του Μετρό

Σταθμός Αγία Μαρίνα. Πηγή: Αττικό Μετρό
Σταθμός Αγία Μαρίνα. Πηγή: Αττικό Μετρό

 

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, αναμένεται να παραδοθεί ο σταθμός Αγία Μαρίνα του Μετρό. Ο νέος σταθμός της γραμμής 3 θα παραδοθεί αφότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες και δοκιμές.

Η κατασκευή της επέκτασης μήκους μόλις 1,5 χλμ, έχει ολοκληρωθεί από τα μέσα του 2011 αλλά η παράδοσή της καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η SIEMENS, η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

Ο σταθμός Αγία Μαρίνα βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού, στο ύψος του Δημαρχείου Αιγάλεω (Google Maps). Η ονομασία του σταθμού κατά τη διάρκεια κατασκευής του ήταν Χαϊδάρι αλλά στη συνέχεια άλλαξε σε Αγία Μαρίνα (από την ονομασία της περιοχής), καθώς βρίσκεται για λίγα μόλις μέτρα εντός των ορίων του δήμου Αγίας Βαρβάρας. Αναμένεται να είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 3 μέχρι το 2017 όταν θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά.

Σταθμός Αγίας Μαρίνας. Πηγή: Αττικό Μετρό
Σταθμός Αγία Μαρίνα. Πηγή: Αττικό Μετρό

Μαζί με τον σταθμό του Μετρό, κατασκευάστηκε σταθμός μετεπιβίβασης ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα για στάθμευση 380 Ι.Χ. οχημάτων

Η διαδρομή από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 9 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας μετάβασης στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 40 λεπτά. Ο σταθμός αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 30.000 νέους επιβάτες καθημερινά.

Με την παράδοση του σταθμού Αγία Μαρίνα ολοκληρώνεται η παράδοση νέων σταθμών του Μετρό για φέτος αλλά και για τα επόμενα τουλάχιστον 4 χρόνια. Στις 6 Απριλίου παραδόθηκαν οι σταθμοί  Περιστέρι και Ανθούπολη της γραμμής 2, ενώ στις 27 Ιουλίου οι σταθμοί Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό της ίδιας γραμμής.

Διαβάστε επίσης: Πρόοδος επεκτάσεων Μετρό

Πηγές: Αττικό Μετρό, ΣΤΑΣΥ

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.

1 Comment

  1. Ένα μέρος του σταθμού βρίσκεται και στο Αιγάλεω (έξοδος στο Δημαρχείο). Πάντως, αν και υπάρχει η εκκλησία και το μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας (2-3 τετράγωνα πιο πέρα από το σταθμό), την περιοχή δεν τη λέμε Αγ. Μαρίνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*