Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου παραδίδεται ο σταθμός της Αγίας Μαρίνας

Ενημέρωση 12/12: Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου θα παραδοθεί ο σταθμός της Αγίας Μαρίνας. Θα μεταβληθούν τα δρομολόγια 7 λεωφορειακών γραμμών, όπως περιγράφονται παρακάτω.

—————————————————-

Ενημέρωση: Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και τα δοκιμαστικά δρομολόγια ξεκίνησαν την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Πιθανή παράδοση του σταθμού μεταξύ 13-15 Δεκεμβρίου.

——————————————————

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός Αγία Μαρίνα του Μετρό. Η παράδοση του νέου τερματικού σταθμού της γραμμής 3 προβλεπόταν αρχικά για το Σεπτέμβριο αλλά η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε καθυστέρηση τουλάχιστον 2 μηνών λόγω προβλημάτων στις εργασίες εγκατάστασης του συστήματος σηματοδότησης της Siemens.

Σύμφωνα με την εταιρία, κατά τις καθιερωμένες τελικές δοκιμές φάνηκε ότι απαιτούνται επί πλέον αναπροσαρμογές και προσθήκες στο σύστημα σηματοδότησης, για την βέλτιστη συνεργασία των νέων εγκατεστημένων συστημάτων με τα υφιστάμενα, αλλά και για την εξασφάλιση της μελλοντικής επεκτασιμότητας στο υπό κατασκευή έργο προς Πειραιά.

Ήταν η τελευταία από μία σειρά καθυστερήσεων που επηρέασε την παράδοση άλλων δύο επεκτάσεων του μετρό, προς Ανθούπολη αλλά και προς Ελληνικό στη γραμμή 2. Η κατασκευή της επέκτασης προς Αγία Μαρίνα μήκους μόλις 1,5 χλμ, έχει ολοκληρωθεί από τα μέσα του 2011 αλλά η παράδοσή της καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η SIEMENS, η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

Ο σταθμός Αγία Μαρίνα βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού, στο ύψος του Δημαρχείου Αιγάλεω (Google Maps). Η ονομασία του σταθμού κατά τη διάρκεια κατασκευής του ήταν Χαϊδάρι αλλά στη συνέχεια άλλαξε σε Αγία Μαρίνα (από την ονομασία της περιοχής), καθώς βρίσκεται για λίγα μόλις μέτρα εντός των ορίων του δήμου Αγίας Βαρβάρας (με μία έξοδο του σταθμού να βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Αιγάλεω). Αναμένεται να είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 3 μέχρι το 2017 όταν θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά.

Μαζί με τον σταθμό του Μετρό, κατασκευάστηκε σταθμός μετεπιβίβασης ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα για στάθμευση 380 Ι.Χ. οχημάτων

Η διαδρομή από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 9 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας μετάβασης στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 40 λεπτά. Ο σταθμός αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 30.000 νέους επιβάτες καθημερινά.

Αλλαγές σε δρομολόγια Λεωφορείων

Λόγω της λειτουργίας του σταθμού αναμένεται να επέλθουν αλλαγές στα δρομολόγια 100 τουλάχιστον λεωφορειακών γραμμών. Όλες οι αλλαγές θα ισχύον από την ημέρα έναρξης λειτουργίας του σταθμού. Ακολουθούν οι αλλαγές που έχουν γίνει γνωστές:

 • Τροποποιείται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 803 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΔΑΣΟΣ Β από την αφετηρία (Πειραιάς), προς το τέρμα (Χαϊδάρι), εντός των ορίων του ∆ήµου Αιγάλεω: Δεξιά Ρετσίνα, Θηβών, αριστερά Ιερά Οδός, δεξιά Δελφών, αριστερά Πίνδου, στην συνέχεια κανονικά .
  Η υφιστάμενη από το τέρμα προς την αφετηρία παραμένει ως έχει σήμερα.
 • Η λεωφορειακή γραμμή 811 ΧΑΪΔΑΡΙ – ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ μετονομάζεται σε 811 ΧΑΪΔΑΡΙ – ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΗ αφετηρία και το τέρμα της γραμμής 811 παραμένει στην οδό Βουλγαροκτόνου, στον ∆ήµο Χαϊδαρίου, και τα δρομολόγια θα εκτελούνται κυκλικά από την αφετηρία.
  Η διαδρομή της γραμμής διαμορφώνεται ως εξής: Από Βουλγαροκτόνου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ), δεξιά Μυστρά, αριστερά Λεωφ. Αθηνών (Καβάλας), δεξιά Κύπρου, αριστερά Ανθέων, αριστερά Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, δεξιά Λεωφ. Αθηνών (Καβάλας), δεξιά Στρατάρχου Καραϊσκάκη, αριστερά Ηπείρου, συνέχεια Πολυδεύκους, αριστερά Δελφών, δεξιά Εδέσσης, δεξιά Κορυτσάς, δεξιά Ιερά Οδός, δεξιά Δελφών, αριστερά Πίνδου, συνέχεια Πολυδεύκους, συνέχεια Ηπείρου, δεξιά Στρατάρχου Καραϊσκάκη, αριστερά Δαβάκη, αριστερά Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, δεξιά Ανθέων, αριστερά Κύπρου, δεξιά Ιερά Οδός, δεξιά τον κόµβο του Ψυχιατρείου, αριστερά Λεωφ. Αθηνών (Καβάλας), δεξιά Μυστρά, αριστερά Βουλγαροκτόνου, δεξιά Βυζαντίου, αριστερά Φωκά, αριστερά Κομνηνών, αριστερά Τροίας, δεξιά Κων/νου Παλαιολόγου, αριστερά Βουλγαροκτόνου (ΤΕΡΜΑ).
 • Η λεωφορειακή γραμμή 837 ΑΝ. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ μετονομάζεται σε 837 ΑΝ. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ.  Η αφετηρία και το τέρµα της γραµµής 837 παραµένει στην οδό Παλαιών Πατρών Γερµανού στον ∆ήµο Αγίας Βαρβάρας, και τα δροµολόγια θα εξακολουθούν να εκτελούνται κυκλικά από την αφετηρία.
  Η διαδρομή της γραμμής διαμορφώνεται ως εξής: 
  Από Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΑΦΕΤΗΡΙΑ), δεξιά Υψηλάντου, αριστερά Ζωοδόχου Πηγής, αριστερά Μεσολογγίου, αριστερά Κρήτης, δεξιά Παλαιών Πατρών Γερμανού , αριστερά Αβέρωφ, αριστερά Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, αριστερά Στεφάνου Σαράφη, δεξιά Χίου, λοξά δεξιά Κύπρου, αριστερά Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, δεξιά Ιερά Οδό, δεξιά Αγίας Μαρίνας, δεξιά Αγίας Βαρβάρας, δεξιά Βύρωνος, αριστερά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, δεξιά Ηπείρου, δεξιά Στεφάνου Σαράφη, αριστερά Κύπρου, αριστερά Οδυσσέως, Παλαιών Πολεμιστών, δεξιά Παλαιών Πατρών Γερμανού , αριστερά Κρήτης, δεξιά Μεσολογγίου, αριστερά Αθανασίου Διάκου, δεξιά Παπαδιαμάντη, δεξιά Χίου, δεξιά Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΤΕΡΜΑ).
 • Η λεωφορειακή γραμμή 866 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ μετονομάζεται σε 866 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΗ αφετηρία της γραμμής 866 παραμένει στην οδό Μακεδονομάχων στον ∆ήµο Ασπροπύργου, και τα δρομολόγια θα εξακολουθούν να εκτελούνται κυκλικά από την αφετηρία.
  Η διαδρομή της γραμμής διαμορφώνεται ως εξής: 
  Από Μακεδονομάχων , αναστροφή στο πλάτωμα της οδού Μακεδονομάχων µε την οδό Αθ. Τσίγκου, συνέχεια Μακεδονομάχων , δεξιά Μυλωνά, αριστερά Νίκης, αριστερά Φυλής, Ποσειδώνος, αριστερά Καποδιστρίου, αριστερά Κορυτσάς, δεξιά Κριεζή, αριστερά 28Ης Οκτωβρίου, δεξιά Λεωφόρο Δημοκρατίας, αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Κ. (Αθηνών – Καβάλας), δεξιά το νέο κόμβο Ψυχιατρείου, αριστερά Ιερά Οδός, δεξιά Αγίας Μαρίνας, αριστερά Νέστου, αριστερά Ψαρών, αριστερά Βότση, δεξιά Αγίας Μαρίνας, αριστερά Ιερά Οδός, δεξιά το νέο κόμβο Ψυχιατρείου, αριστερά Λεωφ. Αθηνών (Καβάλας), Ν.Ε.Ο.Α.Κ, δεξιά Λεωφ. Δημοκρατίας, δεξιά Φυλής, δεξιά Δοϊράνης, αριστερά Γρηγορίου Λαμπράκη, δεξιά Φυλής, δεξιά Νίκης, δεξιά Μυλωνά, αριστερά Μακεδονομάχων (ΑΦΕΤΗΡΙΑ)
 • Η λεωφορειακή γραμμή Β16 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ – ΕΛΕΥΣΙΝΑ (ΜΕΣΩ Λ. ΑΘΗΝΩΝ) μετονομάζεται σε 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΣΤ. ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΗ αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται στο ∆ήµο Ελευσίνας (Οδός Κανελλοπούλου, παλαιό τέρμα της γραμμής Β16) και η γραμμή μετατρέπεται σε κυκλική.
  Η διαδρομή της γραμμής διαμορφώνεται ως εξής: 
  Από Κανελλοπούλου, δεξιά Παγκάλου, δεξιά Ιερά Οδό, Ν.Ε.Ο.Α.Κ., Λεωφ. Αθηνών (Καβάλας), δεξιά Καραΐσκάκη, αριστερά Ιερά Οδό, δεξιά Αγίας Μαρίνας, αριστερά Νέστου, αριστερά Ψαρών, αριστερά Βότση, δεξιά Αγίας  Μαρίνας, αριστερά Ιερά Οδός, δεξιά Καραΐσκάκη, αριστερά Αθηνών, συνέχεια Ν.Ε.Ο.Α.Κ., δεξιά Ιερά Οδό, αριστερά Μουρίκη, δεξιά Κανελλοπούλου (ΤΕΡΜΑ).

 • Η λεωφορειακή γραμμή Χ63 ΜΑΝΔΡΑ (ΟΙΚ. ΤΙΤΑΝ) – ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ (EXPRESS) μετονομάζεται σε Χ63 ΜΑΝΔΡΑ (ΟΙΚ. ΤΙΤΑΝ) – ΣΤ. ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (EXPRESS).  Η αφετηρία της γραμμής Χ63 παραμένει στη Λεωφ. Οικισμού ΤΙΤΑΝ στο ∆ήµο Μάνδρας, και τα δρομολόγια θα εκτελούνται κυκλικά από την αφετηρία. 
 • Επεκτείνεται η διαδρομή της γραμμής 830 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ και θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου, Ιεράς, Αγ. Μαρίνας, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για το νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».

 

Πηγή: ΟΑΣΑ

 Δείτε επίσης: Νέα καθυστέρηση στην παράδοση του σταθμού Αγία Μαρίνα του Μετρό

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

31 Comments

 1. S.M. έχω μια απορία.
  Το Σάββατο το βράδυ ήμουν στο 1 βαγόνι,πίσω από την πόρτα του οδηγού και κατά την διάρκεια της διαδρομής (Αιγάλεω- Αγ.Μαρίνα(περίπου στην πλ. Δαβάκη) ο οδηγός είπε στον ασύρματο “έχω βλάβη”. ¨οταν αποβιβάστηκε ο οδηγός τον ρώτησαν κάτι νεαροί τι συνέβη…και τους είπε. Δεν υπήρχε τίποτα. Απλώς έπρεπε να περιμένω να βγει ο συρμός από Αγ.μαρίνα. Προσωπικά δεν με έπεισε η εξήγηση του.

  • Μπορεί όντως να περίμενε να βγει ο συρμός καθώς όσες φορές έχω πάει Αγία Μαρίνα, όλοι οι συρμοί μπαίνουν στο σταθμό από την πλατφόρμα προς Αεροδρόμιο. Μάλιστα οι σκάλες που οδηγούν στην πλατφόρμα που μελλοντικά θα είναι προς Δημοτικό Θέατρο είναι κλειστές με κορδέλα. Υπάρχει κάποια εξήγηση γιατί γίνεται αυτό;

 2. Ενδεικτικά λοιπόν θα σας αναφέρω ( διότι θα πρέπει να καταλάβετε ότι για κάποιους λόγους δεν μπορώ και να τα αναφέρω όλα ) . Σε περίπτωση βροχής η είσοδος του Δημαρχείου θα πρέπει να παραμείνει κλειστή διότι δημιουργούνται καταρράκτες κυριολεκτικά . Πλημμυρίζουν και οι σταθερές και οι κυλιόμενες σκάλες διότι αρχιτεκτονικά ο σταθμός φτιάχτηκε με γνώμονα την αισθητική του αρχιτέκτονα και όχι την λειτουργικότητα του σταθμού. Σε περίπτωση πάλι έντονης βροχόπτωσης βρέχει ακόμη και μέσα στα track στο -3 επίπεδο . Μπορείτε να το φανταστείτε ;
  Και ένα τελευταίο που θα σας αναφέρω . Για όσους μένουν στην περιοχή και έχουν δει λίγο το σταθμό γνωρίζετε ότι υπάρχει ο εξωτερικός ανελκυστήρας . Είναι ο ανελκυστήρας ο οποίος φτάνει στο επίπεδο διακίνησης επιβατών στο επίπεδο -2 . Σε περίπτωση που μείνει ο ανελκυστήρας, οι υπεύθυνοι σταθμού δεν μπορούν να κάνουν απεγκλωβισμό διότι το κουτί που γίνονται οι κινήσεις βρίσκεται μέσα σε τεχνικό δωμάτιο όπου χρειάζεται κάποιος να έχει άδεια στ ηλεκτρολόγου . Είναι δωμάτιο με ρεύμα όπου χρειάζεται συνοδεία για να μπεί κάποιος . Πόσο μάλλον απλοί πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν στο δίκτυο .
  Όπως μπορείτε να καταλάβετε υπάρχουν πολλά τα οποία γνωρίζω . Σας το είπα και νωρίτερα , δεν μιλάω στον αέρα . Απλά θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένας χώρος εδώ όπου ο καθένας έχει πρόσβαση και δεν θέλω να μιλάω πολύ . Ο κόσμος δικαίως ήθελε να ανοίξει ο σταθμός γιατί ακόμη και σαν κατασκευή τον έβλεπε έτοιμο . Όμως απλά έβλεπε ντουβάρια και πλατείες . Ένας σταθμός Μετρό είναι πολλά περισσότερα από από τους γρανίτες όπως όλοι μας γνωρίζουμε .
  Συγνώμη για το μεγάλο ίσως κείμενο.

  • Μάλιστα, έστω και με το τσιγκέλι, κάτι ψιλομάθαμε. Δυστυχώς όμως, για ακόμη μια φορά, ΨΙΛΟμάθαμε. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να μάθω περισσότερα πράγματα από το ότι ο σταθμός έχει προβλήματα με την βροχή και την υγρασία, κάτι που συμβαίνει ήδη σε πολλούς σταθμούς του Μετρό. Όσον αφορά τον ανελκυστήρα, είναι πράγματι ένα τραγικό πρόβλημα βάσει αυτών που ανέφερες, δεν ξέρω όμως εάν αυτό είναι αποκλειστικό ‘προνόμιο’ της ‘Αγίας Μαρίνας’ ή εάν συμβαίνει και σε άλλους σταθμούς. Εξάλλου, και να συμβαίνει αυτό και σε άλλους σταθμούς του Μετρό, ποιος θα βγει να μας το πει;
   Και πάλι όμως, δυστυχώς συνεχίζεις και το πηγαίνεις πας γύρω-γύρω το πράγμα.
   Έχω πεισθεί ότι πράγματι ξέρεις κάποια πράγματα εκ των έσω, αλλά, και;
   Είναι λυπηρό που, και η Αττικό Μετρό, και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτή, ακολουθούν την πολιτική της ‘μούγκας’, για έργα που τους αφορούν όλους και έχουν χρυσοπληρωθεί από όλους. Έχουμε από σήμερα έναν νέο σταθμό και ούτε καν γνωρίζουμε σε βάθος τα προβλήματά του, ούτε καν γνωρίζουμε τους εργαζομένους του, τίποτα…
   Πράγματι, όπως λες κι εσύ, ένας σταθμός μετρό είναι πολλά περισσότερα από τους γρανίτες και τις πλατείες που βλέπει ο κόσμος, αλλά ποιος ευθύνεται που οι αντιλήψεις και γενικότερα οι γνώσεις των πολιτών περιορίζονται αποκλειστικά σε αυτά τα πράγματα; Ποιος είναι πρόθυμος να εξηγήσει αναλυτικά σε όλους τι πραγματικά συμβαίνει; Εσύ; Όχι. Τότε, ποιος;
   Επειδή αρχικά είχες αναφέρει πως παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, παλεύουν διαρκώς ούτως ώστε να διεκπεραιώσουν σωστά τις υποχρεώσεις τους και να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό… Να ξέρετε πως με αυτή την πολιτική που ακολουθείτε, μην περιμένετε ούτε να σας επιβραβεύσει το επιβατικό κοινό για τους κόπους σας, αλλά ούτε και να σας λυπηθεί για αυτά που τραβάτε, όχι λόγω ‘γαϊδουριάς’ αλλά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ξέρει τι συμβαίνει. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αυτή η λογική που ακολουθείται από όλους (Αττικό Μετρό+εργαζομένους), βλάπτει στην τελική όλους (την εταιρία, τους εργαζομένους ΚΑΙ το επιβατικό κοινό).

 3. Και κάτι ακόμη προς τον Μάριο ! Το σχόλιο σου είναι απίστευτα αληθές !!!! Έχει να κάνει πολύ και με τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στο δίκτυο τις προάλλες !

  • Σήμερα που πήγα στο σταθμό, το μόνο ‘παράξενο’ που παρατήρησα είναι πως φαίνεται να υπάρχει υγρασία σε κάποια σημεία, διότι ορισμένοι γρανίτες είχαν ‘σκιές’. Προσωπικά, δεν πρόσεξα άλλου είδους κακοτεχνίες. Βέβαια, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο αυτό στους σταθμούς του Μετρό.
   Πάντως, επειδή S.M. φαίνεται (κι ελπίζω) να ξέρεις παραπάνω πράγματα από αυτά που έχεις αποκαλύψει μέχρι στιγμής, προσωπικά θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα πιο αναλυτικά, άλλωστε εσύ μιλώντας για κακοτεχνίες είπες παραπάνω πως υπάρχουν ‘κι άλλα πολλά’. Ποια δηλαδή;
   Επιπλέον, ως επιβάτης, μπορεί να μην με αφορούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, θα ήθελα όμως να μοιραστείς μαζί μας τι γίνεται.
   Και συγγνώμη για το πιεστικό μου ύφος και την καχυποψία μου, αλλά επειδή ως κάτοικος της περιοχής έχω μπουχτίσει, και που καθυστέρησε ο σταθμός, και από τις αοριστολογίες της Αττικό Μετρό όλα αυτά τα χρόνια, θα ήθελα επιτέλους κάποιος να μιλήσει ξεκάθαρα και να πει τι πραγματικά συμβαίνει με τον συγκεκριμένο σταθμό, ΑΝ συμβαίνει. Εμένα πάντως, δεν μου έχουν φύγει ακόμη τα ερωτηματικά που έχω.

  • Οπότε, παρόλο που αντιλαμβάνομαι τις καλές σου προθέσεις, θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος, άλλωστε μην ξεχνάς ότι αυτά που αναφέρεις τα λες σε απλούς ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν γνώση του τι γίνεται ‘πίσω από τις κάμερες’. Θα μας διαφωτίσεις, λοιπόν;

  • Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Κώστα και θα σου πω επίσης ότι και ο σταθμός της Ηλιούπολης (τον γνωρίζω απ’ έξω γιατί τον χρησιμοποιώ καθημερινά) έχει προβλήματα υγρασίας και φτάνουν σε σημείο να κλείνουν τις μισές σκάλες στην είσοδο από την πλευρά της Ηλιούπολης όταν βρέχει. Και δεν είναι ο μοναδικός. Και στους σταθμούς με θόλο (Αγ. Δημήτριος, Περιστέρι, Κεραμεικός) υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα (στον Αγ. Δημήτριο το καλοκαίρι έβαζαν κουβάδες, γιατί έμπαινε το νερό που πότιζαν τη νησίδα μέσα από το θόλο), ενώ ποιος δε θα έχει δει τους κουβάδες στην Ομόνοια, στην έξοδο από την αποβάθρα της γραμμής 1 προς τη γραμμή 2.
   Αν θέλεις, πες μας ποια είναι αυτά τα προβλήματα, γιατί δε γίνεται να πέφτουν “ρουκέτες” και να λέμε “ε και τι έγινε”. Ακόμη και τους εργαζόμενους να αφορά κυρίως το θέμα, νομίζω πως δεν είναι πράγματα που θα πρέπει να μένουν κρυφό. Άλλωστε, το έργο αυτό το πληρώνουμε ΟΛΟΙ και πρέπει να είμαστε ενήμεροι για το τι πληρώσαμε, πληρώνουμε και θα πληρώνουμε.

 4. Ο σταθμός θα ανοίξει το Σάββατο το πρωί για το κοινό . Από κει και πέρα τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά στο σταθμό και μην νομίζει κανείς ότι έχουν λυθεί . Παραμένουν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν . Έχουν λυθεί κάποια “χοντρά” αλλά υπάρχουν κι άλλα που δεν ξέρω κατά πόσο θα λυθούν και πότε . Το άνοιγμα λοιπόν θα γίνει προς ενημέρωση του επιβατικού κοινού που τόσο πολύ το περίμενε . Προς τους εργαζόμενους πάντως είναι ένας απόλυτα προβληματικός σταθμός , μη λειτουργικός και ο οποίος ήθελε πολύυυυ καιρό ακόμη για να φτιαχτεί και να παραδωθεί σωστά στον κόσμο .

  • Το πιο ενδιαφέρον σχόλιο! Να φανταστώ πως αυτά δεν είναι από αερολογίες και “αρβύλες”, αλλά από εσωτερική πληροφόρηση; Επίσης, μήπως έχουν σχέση με αυτά που λες οι απίστευτες καθυστερήσεις που παρατηρούνταν τη Δευτέρα, ημέρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι δοκιμές, στο λειτουργικό δίκτυο της γραμμής 3;

   • Εγώ πάντως αυτά τα ακούω βερεσέ. Έρχεται κάποιος, ‘πετάει’ κάτι, και ύστερα εξαφανίζεται, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους με την απορία. Ας μας πει λοιπόν ο S.M., όχι γενικόλογα, αλλά ‘μπαίνοντας κατευθείαν στο ψητό’, τι προβλήματα υπάρχουν, ποια λύθηκαν και ποια εκκρεμούν…

    • Μη γίνεσαι επιθετικός. Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να είναι 24 ώρες το 24ωρο μπροστά από μία οθόνη Η/Υ.
     Αυτό δεν αναιρεί, όμως, το ότι είσαι σωστότατος και οφείλει αυτός που το έγραψε, να μας εξηγήσει τι εννοεί. Γιατί μιλάμε για μία υποδομή που θα τη χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες (φαίνεται και από τις γραμμές των ΟΣΥ που θα τροφοδοτούν το σταθμό) και αν ο σταθμός είναι δυσλειτουργικός, αυτό θέτει προφανώς σε κίνδυνο και την ασφάλεια των επιβατών, αλλά σίγουρα τη φήμη των εμπλεκόμενων (Υπ. ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., Α.Μ., ΣΤΑ.ΣΥ. κλπ).
     Νομίζω πως και ο Alexander (@greekdude) πρέπει να το φροντίσει αυτό, είτε ερχόμενος σε επικοινωνία με το άτομο που έγραψε το σχόλιο, είτε διαγράφοντάς το, αν πρόκειται για “αρβύλα”, για να πάψουν να υπάρχουν ερωτηματικά.

     • Καλημέρα ! Όπως θα διαπιστώσατε δεν ήταν ράδιο αρβύλα ! Ο σταθμός δόθηκε και επισήμως σήμερα στο κοινό . Απλά δεν μπορώ να βρίσκομαι συνεχώς στον υπολογιστή . Ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος ! Ο σταθμός όπως ανέφερα και στο σχόλιο μου είναι δυσλειτουργικός προς τους εργαζόμενους . Όχι προς το επιβατικό κοινό . Τα προβλήματα που έχει πάντα ώς προς την χρήση του στους εργαζομένους δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με την ασφάλεια του κοινού. Ευτυχώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό είναι άριστα εκπαιδευμένοι και προσπαθούν για το καλύτερο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έστω και κάτω από συνθήκες που ο καθένας απ’έξω δεν μπορεί να τις καταλάβει . Προβλήματα που μπορείτε να δεί ο επιβάτης ; Προσέξτε τους γρανίτες γύρω γύρω στο σταθμό ( πάντα στους εσωτερικούς χώρους ) . Καινούριος σταθμός και η κακοτεχνίες σύννεφο . Δείτε το ίδιο ακριβώς ακόμη και στις αποβάθρες . Και άλλα πολλά . Και δεν έχω λόγο να πω ψέματα ούτε και να λέω αερολογίες .

 5. Τι καλά που θα ήταν να είχαμε κι ένα σταθμό μετρό στο Χαϊδάρι! Τώρα η Αγία Βαρβάρα θα αποκτήσει δύο κι εμείς κανένα… Πόσο κρίμα…

 6. Και όχι μόνο: Θα γίνουν τροποποιήσεις και στο 892. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΛΓΒ46ΨΧΕ3-ΣΚ8

  Με αφορμή πάντως αυτό που λεγόταν στην αρχή (και αναφέρεται μάλιστα και σε αυτό το site), ότι δηλαδή θα άλλαζαν τα δρομολόγια σε περίπου 100 λεωφορειακές γραμμές με αφορμή το άνοιγμα της Αγ. Μαρίνας, απορώ με ποια λογική ειπώθηκε αυτό το πράγμα…..

  • Λογικά το είπαν αυτό με την άποψη ότι θα εξοικονομηθούν αρκετά λεωφορεία που θα μοιραστούν στο υπόλοιπο δίκτυο. Το κόψιμο του Β16 ήταν σημαντικό σε αυτή την περίπτωση, όπως και η εξοικονόμηση οχημάτων από τις υπόλοιπες διαδρομές.

  • Λάθος το συντάκτη του athenstransport είναι. Απλά ήταν ένα έξυπνο λάθος για να φανεί ότι κάποιοι κάνουν απλά το copy-paste, χωρίς να ελέγχουν τι αναπαράγουν.

   Οι αλλαγές αφορούν 8 γραμμές (803, 811, 830, 837, 866, 892, Β16, Χ63). Όλες οι άλλες, ως έχουν. Η εξοικονόμηση οχημάτων είναι από ελάχιστη έως μηδενική. Εκτός αν κοπούν οχήματα από κάποιες γραμμές, με σημαντική αραίωση δρομολογίων, όμως.

 7. ΠΑΙΔΙΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΩΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ::

 8. Οντως πολυ γαματη φαση να σερνεται το θεμα απο μηνα σε μηνα κ εβδομαδα σε εβδομαδα ενω ο σταθμος ειναι ηδη πολλα χρονια διακοσμητικος… Αλλωστε ολα ετσι χαλαρα κ ομορφα ειναι στην Ελλαδα γιατι να ζηταμε συνεπεια απο ενα τοσο μεγαλο κρατικο εργο με τετοια επιρροη. Επισης αν κρινω απ’τη χαριτωμενια του σχολιου σου η ζεις στον κοσμο σου κ δε σε αφορουν τα επιγεια θεματα η εισαι ο προεδρος της αττικο μετρο κ θιχτηκες γιατι ολοι οι πολιτες που τους εξυπηρετει ο σταθμος αυτος κ παρακολουθουν την πορεια του την ιδια αγανακτηση νιωθουν. Οσο για το σχολιο σχετικα με τον οασα μπραβο πολυ ωριμο! Τον καρφωσες! Αν αναλαμβανε ο καθενας τις δικες του ευθυνες ας πουμε, μαλακια ε;

  • Έζησα τα έργα του Μετρό στην Ηλιούπολη από την πρώτη έως την τελευταία μέρα, έβλεπα πόσους μήνες το σταθμό να είναι έτοιμος και να αραχνιάζει και τα εγκαίνια να πηγαίνουν όλο προς τα πίσω. Οπότε μη θεωρείς τον εαυτό σου κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους.

   Για τα υπόλοιπα, δεν εκπροσωπώ ούτε το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ούτε τον ΟΑΣΑ, ούτε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Εκπροσωπώ τον εαυτό μου και μόνο. Απλά παρακολουθώ λίγο (έως πολύ) παραπάνω από εσένα τα θέματα των συγκοινωνιών. Στον επίγειο κόσμο. Στον κόσμο που οι επεκτάσεις του Μετρό είχαν “παγώσει” λόγω του μεγαλύτερου εν Ελλάδι πολιτικού σκανδάλου και που χρειάζονταν κάποιος χρόνος για να εγκατασταθεί το σύστημα σηματοδότησης.

   Όσο για το σχόλιο περί ΟΑΣΑ, θα πρέπει να γνωρίζεις πως δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να παρακολουθούν είτε τη Διαύγεια (που αναρτήθηκαν οι αποφάσεις των τροποποιήσεων), είτε το athenstransport ή τα όποια site αναδημοσίευσαν το παραπάνω ρεπορτάζ. Εγώ, εσύ και κάποιοι ακόμη τα διαβάσαμε τα παραπάνω. Οι υπόλοιποι, θα βγουν το Σάββατο το πρωί στο σταθμό του Αιγάλεω και θα περιμένουν λεωφορεία που δεν πρόκειται να ξαναπεράσουν από εκεί. Κι αυτό γιατί κάποιοι δε μπορούν να ενημερώνουν έγκαιρα το επιβατικό κοινό. Όπως έγιναν τα ίδια και τον Απρίλιο και τον Ιούλιο.

 9. Η ανακοινωση εχει γινει απο τη Δευτερα, εφτασε Παρασκευη κ ακομα κανενα νεοτερο για το ανοιγμα του σταθμου “συντομα” ενω στις περιπτωσεις των αλλων νεων σταθμων γνωστοποιουνταν η ημερομηνια παραδοσης εβδομαδες εως κ μηνα πριν. Για να μην αναφερω οτι ειχαν πει τελη Νοεμβρη κ μπηκε Δεκεμβρης. Τελευταια στιγμη κ ακομα καμια ενημερωση απο την αττικο μετρο! Για ποιο λογο αυτη η κατασταση; (Εννοειται πως δε ριχνω καποια ευθυνη στο athenstransport μονο ρωταω εαν ξερετε κατι..)

  • Εκτός απροόπτου, μεσημέρι Παρασκευής ή ξημερώματα Σαββάτου 14/12 παραδίδεται στο κοινό ο σταθμός. Και δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί το σχόλιό σου; Θέλεις να ράψεις κοστούμι ή τουαλέτα ή να αγοράσεις κόκκινο χαλί; Ευθύνη έχει ο ΟΑΣΑ, γιατί δεν ενημερώνει εγκαίρως το επιβατικό κοινό για τις επερχόμενες τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων.

  • Έτσι, πες τα Efka, μας έχουν καταντήσει τόσο κουραστικοί στην Αττικό Μετρό. Όλα μα όλα την τελευταία στιγμή γίνονται σε ό,τι αφορά την Αγ. Μαρίνα, χωρίς φυσικά να λογοδοτήσει κανένας…

  • Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία τροποποίηση για τη γραμμή 829 και δεν υπάρχει και λόγος τροποποίησης. Παρόλα αυτά μπορείς να κατεβείς στη στάση 1η Κορυτσάς και να περπατήσεις 400 μέτρα περίπου στην Ι.Οδό δεξιά σου μέχρι να φτάσεις στο σταθμό! Ιδιαίτερα χρήσιμο όταν έχει πολλή κίνηση…

   • Ευχαριστώ! Πάντως το καλύτερο θα ήταν να γίνει μία λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει το ΤΕΙ Αθήνας με την Αγία Μαρίνα μιας και είναι πολύ κοντινότερα από το Αιγάλεω.

    • Θα βοηθούσε πολύ, γιατί αν δεν κάνω λάθος, το 829 είναι το μοναδικό λεωφορείο που συνδέει το ΤΕΙ Αθήνας με το μετρό του Αιγάλεω. Πάντα τιγκαρισμένο φτάνει στο Αιγάλεω.

     • Υπάρχει και το 811 ΧΑΪΔΑΡΙ – ΣΤ. ΑΙΓΑΛΕΩ που περνάει από στάση κοντά στο ΤΕΙ αλλά σύμφωνα με το άρθρο θα αλλάξει δρομολόγιο οπότε θα βολεύει μόνο στο να φύγεις από τη σχολή. Άρα οι επιλογές για να πας στο ΤΕΙ είναι είτε από το Αιγάλεω με το 829 (που όπως είπες είναι πάντα τιγκαρισμένο + ότι περνάει κάθε μισή ώρα και αν) είτε από την Αγ. Μαρίνα με τα πόδια που σύμφωνα με το Google Maps είναι 12 λεπτά.

 10. Μερικές επισημάνσεις:
  1. Η περιοχή ΔΕΝ ονομάζεται Αγία Μαρίνα. Η ονομασία Αγία Μαρίνα ήταν μια κίνηση ”απελπισίας” της Αττικό Μετρό, λόγω του αδιεξόδου που υπήρξε με την προηγούμενη ονομασία του σταθμού.
  Το όνομα Αγία Μαρίνα δόθηκε λόγω του ότι εκεί κοντά βρίσκεται ένα εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.
  2. Επίσης, ο σταθμός δεν ήταν ακριβώς έτοιμος στα μέσα του 2011 (τουλάχιστον οι εξωτερικοί χώροι), σχετικά πρόσφατα τον ”τρέξανε” επειδή στένεψαν τα περιθώρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*