Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες για απεργίες και μεταβολές κυκλοφορίας στο  athenstransport.com/strikes

Στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις.

Την αρχή θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα Τρόλεϊ τα οποία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 11:00 έως τις 16:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:00 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17:00.

Μετά από 21 μήνες χωρίς απεργίες, η ταλαιπωρία στο μετρό επιστρέφει. Στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 έως τις 17:00 τις 16:00. Κανονικά θα κινείται η γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) και όλα τα υπόλοιπα μέσα.

Η στάση εργασίας γίνεται καθώς το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων Σταθερών Συγκοινωνιών ΣΕΛΜΑ θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στο Αμαξοστάσιο των Σεπολίων. Δυστυχώς το σωματείο των εργαζομένων επέλεξε για άλλη μία φορά να πραγματοποιήσει τη γενική του συνέλευση σε εργάσιμη μέρα και κατά τις ώρες αιχμής, μεγιστοποιώντας έτσι την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη στάση εργασίας στο Μετρό από τον Ιανουάριο του 2013, όταν η κυβέρνηση έθεσε το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης. Η επιστράτευση ήρθη τον περασμένο Ιούλιο, μετά από 18 μήνες.

Ώρες αναχώρησης των τελευταίων συρμών μετρό πριν από τη στάση εργασίας:

Screenshot (333)

Πηγή: ΣΕΛΜΑ

 

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

8 Comments

 1. Βλέπω ότι όλοι εδώ είσαστε υπέρ της επίταξης των εργαζομένων,και βγάζετε <> αν τολμήσουν να απεργήσουν μία μέρα. Δεν είδα όμως αντίστοιχα αντανακλάστικά σε άρθρο του site που δείχνει παραστατικά την υποβάθμιση των ΜΜΜ μέσω των απολύσεων οδηγών, τσεκούρεμα των δρομολογίων,ανεκτέλεστα δρομολόγια κλπ.Πάντα οι <> εργαζόμενοι φταινε για όλλα….νισάφι πια!

  • Πρώτον, δε θυμάμαι να απολύθηκε κάποιος οδηγός που να ήταν νόμιμα στο πόστο του. Ποινικό αδίκημα (πλαστογραφία εγγράφου) είναι η παραποίηση του απολυτηρίου.
   Δεύτερον, όταν επιλέγεις να σταματήσεις την παροχή υπηρεσιών με τη δικαιολογία της διεξαγωγής ΓΣ, σε εργασίμη μέρα, μεσοβδόμαδα και μάλιστα σε ώρα αιχμής (το διάστημα 13:00-17:00 είναι ώρα επιστροφής για τον περισσότερο κόσμο), τι άλλο αξίζεις πέρα από επίταξη; Και μη μου πεις ότι θα έχει 100% συμμετοχή η ΓΣ, γιατί τα είδαμε και στα τρόλεϊ, με τις αναβολές λόγω έλλειψης απαρτίας.
   Εν τέλει, το “νισάφι πια” άστο να το πουν αυτοί που μεθαύριο θα θέλουν να μετακινηθούν, αλλά θα αντικρίσουν σταθμούς Μετρό με κατεβασμένα ρολά και θα υποχρεωθούν είτε να χρησιμοποιήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, είτε να καταλήξουν σε ταξί, είτε να χρειαστεί και να χρησιμοποιήσουν το ΙΧ τους.

   ΥΓ: Όχι ότι η αυριανή στάση εργασίας στα τρόλεϊ είναι αμελητέα. Ειδικά όταν σημαντικοί οδικοί άξονες (Συγγρού, Κηφισίας, Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου), αλλά και ολόκληρες περιοχές (πχ. Παγκράτι), εξυπηρετούνται κυρίως ή και μόνο από αυτά.

 2. Από πότε έγινε το δικαίωμα σε απεργία, athos666 ,παράνομη ενέργεια?
  Διάβασες το άρθρο ? 21 μήνες χωρίς απεργεία 1 μέρα σε πειραξε?
  Αμάν πια με αυτόν τον Φασισμό με τους εργαζόμενους πάντα σε ρόλο κακού…

  • Και ποιος είπε ότι το “δικαίωμα σε απεργία” μπορεί να ασκείται χωρίς περιορισμούς; Το να πραγματοποιείται απεργία προκειμένου να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση ενός συνδικάτου εργαζομένων και μάλιστα σε εργάσιμη ημέρα και ώρες αιχμής είναι το λιγότερο καταχρασμός του δικαιώματος. Και αν δεν το βλέπει η εργοδοσία ή η δικαιοσύνη, δεν θα αφαιρέσεις εσύ το δικαίωμα διαμαρτυρίας από τους επιβάτες που ταλαιπωρούνται.

  • Οι ελευθερίες και τα δικαιώματα ενός ελεύθερου ανθρώπου σταματούν εκεί που “ξεκινάνε” οι ελευθερίες και τα δικαιώματα ενός άλλου.
   Δεν λέω ότι δεν έχει κάποιος δικάιωμα στην απεργεία,αλλά γιατί πρέπει να γίνετε ΠΑΝΤΑ σε βάρος των υπολοίπων;;;;;;
   Αλλά στην την χώρα που ζούμε προκειμένου ο καθένας του κάθε κλάδου εργαζομένων να κερδίσει αυτά που θέλει ΠΑΝΤΑ την πληρώνουν οι υπόλοιποι που δεν φταίνε σε ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!
   Δηλαδή αν αυτό δεν είναι φασισμός τοτε τι είναι;;;;;;
   Ο τραμπουκισμός σε όλο του το μεγαλειο!!!!!!!!!!

 3. τέτοιο δικαίωμα να ταλαιπωρούν τον κόσμο όποτε τους καπνίσει ούτε τα σοβιέτ.Μετά απορούμε γιατί η τρόΪκα βάζει επιτακτικά την αναθεώρηση όλων περί εργασία και συνδικαλισμό.Δεν νοούνται πουθενά στην Ευρώπη απεργίες για γενική συνέλευση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*