Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει να βελτιώσει τον Προαστιακό

Σε σειρά ενεργειών προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι χιλιάδες επιβάτες του Προαστιακού πρόκειται να προχωρήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης, ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ηλεκτροκίνησης του δικτύου, μέσω της οποία θα εξοικονομηθούν πόροι από την εταιρία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλος, η εταιρία υλοποιεί ήδη σειρά ενεργειών με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτές περιλαμβάνεται η μείωση των καθυστερήσεων στα δρομολόγια, η αποκατάσταση των βλαβών σε ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες (σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι σήμερα έχει αποκατασταθεί το 95% των βλαβών αν και η εικόνα που βλέπουν οι επιβάτες είναι μάλλον διαφορετική), η βελτίωση της καθαριότητας σε σταθμούς και συρμούς, και η βελτίωση του πληροφοριακού συστήματος άφιξης των δρομολογίων στις αποβάθρες ώστε να αναγράφεται με ακρίβεια η ώρα άφιξης του επόμενου συρμού.

Επίσης, ανακοινώθηκε για άλλη μία φορά ότι από το Μάρτιο θα λειτουργήσει η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα (σήμερα λειτουργεί από Αφίδνες ως Χαλκίδα). Βέβαια δεν διευκρινίστηκε αν η ηλεκτροκίνηση θα φτάνει ως τους Αγίους Αναργύρους όπου υπάρχει ήδη η υποδομή ή μέχρι το Σταθμό Λαρίσης, κάτι το οποία φαίνεται μάλλον αδύνατο δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει ακόμα εργασίες ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Τρεις Γέφυρες – Πειραιάς.

Στόχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης να πραγματοποιείται και πάλι, μετά από χρόνια, απευθείας δρομολόγιο από τον Πειραιά ως το Αεροδρόμιο, αυτή τη φορά με συρμούς Desiro, αυξάνοντας έτσι τις διαθέσιμες θέσεις. Επίσης, μέσω της ηλεκτροκίνησης θα εξοικονομηθούν περίπου 10 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που δαπανάται για την προμήθεια ντίζελ. Έτσι το ποσό που δαπανάει η εταιρία κάθε χρόνο για την προμήθεια πετρελαίου θα μειωθεί από τα 25 εκατ. ευρώ σήμερα, στα 15 εκατομμύρια.

Στην πρόσφατη έρευνα του Athens Transport για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος συγκέντρωσε τη δεύτερη χαμηλότερη βαθμολογία από όλα τα μέσα. Συγκεκριμένα, βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση ως προς τη συχνότητα των δρομολογίων και την ενημέρωση και πληροφόρηση των επιβατών. Επίσης χαμηλή βαθμολογία συγκέντρωσε και η καθαριότητα σε σταθμούς και συρμούς. Μένει να δούμε αν το 2015 θα είναι πράγματι μία χρονιά βελτίωσης για το μέσο που χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες Αθηναίους και επισκέπτες.

Πηγή: capital.gr

Creative Commons License

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*