Ξεκινάει μέχρι το καλοκαίρι η δωρεάν μετακίνηση για μακροχρόνια ανέργους

Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η δωρεάν κάρτα μετακίνησης των μακροχρόνια ανέργων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη. Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, κατά τη διάρκεια άτυπης συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, επί του παρόντος ελέγχονται όλες οι παράμετροι ώστε να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ το μέτρο, το οποίο αποτελεί πάγια θέση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δέσμευση είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με στόχο την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσα και ποια άτομα θα αφορά το συγκεκριμένο μέτρο ούτε το πώς θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την κάλυψη του κόστους των μετακινήσεων των μακροχρόνια ανέργων. Σε αντίθετη περίπτωση, το μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε νέα μείωση των εσόδων στις συγκοινωνίες, ανατρέποντας την θετική πορεία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία 2 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*