Φθηνότερες οι μηνιαίες κάρτες του ΟΑΣΑ για τον Ιούνιο λόγω των απεργιών

Το ποσό της αποζημίωσης για την αγορά κάρτα Ιουνίου:

ANAKOINOSI_OASA

Με έκπτωση θα διατίθενται οι μηνιαίες κάρτες Ιουνίου του ΟΑΣΑ για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας λόγω των απεργιών κατά τον μήνα Μάιο.

Αυτή τη φορά, η έκπτωση δεν θα παρέχεται αυτόματα όλες τις μέρες αγοράς των καρτών αλλά μόνο από την 1η Ιουνίου. Όσοι αγοράσουν μηνιαία κάρτα από τις 25 Μαΐου έως την 31 Μαΐου θα πληρώσουν την πλήρη τιμή της κάρτας. Στη συνέχεια, από την 1η Ιουνίου μπορούν να απευθύνονται στα εκδοτήρια εισιτηρίων παραδίδοντας το κουπόνι Μαΐου 2016 και θα τους επιστρέφεται το ποσό της έκπτωσης.

Όσοι αγοράσουν μηνιαία κάρτα από την 1η έως την 10η Ιουνίου, θα πληρώσουν την τιμή που διαμορφώνεται αφαιρώντας την αποζημίωση για τις 24ωρες απεργίες του Μαΐου, αφού παραδώσουν το κουπόνι για το μήνα Μάιο. Τα εκδοτήρια εισιτηρίων στο σταθμό Ομόνοια του Μετρό και στην αφετηρία των λεωφορείων στην Ακαδημία εκδίδουν κάρτες ως τις 15 Ιουνίου.

Προφανώς ο ΟΑΣΑ επέλεξε αυτό τη διαδικασία (που αναμένεται να ταλαιπωρήσει κάποιους επιβάτες που θα χρειαστεί να περιμένουν στην ουρά ενός εκδοτηρίου 2 φορές) καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν και νέες 24ωρες απεργίες ως το τέλος του μήνα.

Υπάρχει όμως και ο κίνδυνος επιβάτες που έχουν αγοράσει την κάρτα ως τις 31 Μαΐου και δικαιούνται την έκπτωση να μη την λάβουν ποτέ λόγω κακής ενημέρωσης.

Προς το παρόν, κατά το μήνα Μάιο είχαμε τις εξής 24ωρες απεργίες:

  • 24ωρη απεργία στο Μετρό την 1η Μαϊου (0.50€)
  • 48ωρη απεργία σε όλα τα μέσα στις 6 και 7 Μαΐου (2€)
  • 24ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ την 21η Μαΐου (0.50€)
  • 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα την 22α Μαΐου (1€)

Άρα σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, το ποσό της έκπτωσης ανέρχεται σε 4 ευρώ για κατόχους κανονικής κάρτας (26€ αντί 30€) και 2 ευρώ για κατόχους μειωμένης κάρτας (13€ αντί για 15€).

Δείτε επίσης: