Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Καλοκαίρι 2024: Τα θερινά δρομολόγια στις συγκοινωνίες της Αθήνας

0
Σε ρυθμούς καλοκαιριού βρίσκονται από τα τέλη Ιουνίου ως τα μέσα Σεπτεμβρίου οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με τα δρομολόγια να μειώνονται λόγω των αδειών των εργαζομένων. Όπως κάθε καλοκαίρι, εξαίρεση αποτελούν τα δρομολόγια των Λεωφορείων και του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο για την εξυπηρέτηση των τουριστών, αλλά...

Συνδικαλιστές στις συγκοινωνίες της Αθήνας: Καμία μπάρα ηλεκτρονικού εισιτηρίου δεν θα κλείσει

Share

    Νέα εμπόδια στην ολοκλήρωση της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο βάζουν οι συνδικαλιστές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των σωματείων της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ, λήφθηκε απόφαση να μην κλείσει καμία μπάρα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

    Τα σωματεία αποφάσισαν επίσης να προχωρήσουν σε συντονισμό για οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων προκειμένου καμία συγκοινωνιακή ΔΕΚΟ να μην μπει στο υπερταμείο.

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΟΑΣΑ, οι μπάρες αναμένονταν να αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά (πλην μίας ανά σταθμό) από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου με στόχο να έχουν κλείσει ως τις 20 Δεκεμβρίου.

    Πριν δύο ημέρες ή Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ είχε καταγγείλει πως υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας καθώς οι μπάρες δεν έχουν ακόμα διασυνδεθεί με το σύστημα πυρασφάλειας με κίνδυνο να υπάρξει εγκλωβισμός επιβατών στους σταθμούς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο ΟΑΣΑ απάντησε πως θα τηρηθούν όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα