Υποχρεωτική η αποδοχή καρτών σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Υποχρεωτική θα γίνει ως τα μέσα Μαρτίου η εγκατάσταση τερματικών POS σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων στις συγκοινωνίες της Αθήνας και η αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Την περασμένη Δευτέρα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Β’ 4309/11-12-2017) η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών μέσω της οποίας προστίθενται 59 ακόμα επαγγέλματα τα οποία υποχρεούνται να εγκαταστήσεις συσκευές POS έχοντας διορία τριών μηνών. Ανάμεσα σε αυτά όλες οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται με χερσαίες και σιδηροδρομικές αστικές και υπεραστικές μεταφορές επιβατών.

Τα τελευταία χρόνια, συσκευές POS υπάρχουν σε συγκεκριμένα εκδοτήρια του Μετρό (στα οποία όμως είναι χαρακτηριστικό πως δεν περιλαμβάνεται το εκδοτήριο του Αεροδρομίου) καθώς και τα περισσότερα εκδοτήρια εισιτηρίων της ΟΣΥ. Επίσης δεν είναι ακόμα δυνατή η πληρωμή με κάρτες στα αυτόματα εκδοτικά μηχανήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αν και έχουν υπογραφεί συμβάσεις με τις τράπεζες, η διασύνδεση των αυτόματων μηχανημάτων με αυτές αλλά και η εγκατάσταση POS σε όλους τους σταθμούς εκκρεμεί.

Το πρόστιμο για μη εγκατάσταση POS από τις επιχειρήσεις που υποχρεούνται ως τη λήξη της προθεσμίας είναι 1.500 ευρώ τα οποία μάλλον δεν θα φοβίσουν την ΣΤΑΣΥ τη στιγμή που η εταιρεία απειλείται με πρόστιμο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ. για ελλειπή φορολογικά δεδομένα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*