Η Αττικό Μετρό απαντά για τα χρονοδιαγράμματα των έργων Μετρό και Τραμ στον Πειραιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.(Α.Μ.) ενημερώνει για την πρόοδο των έργων Μετρό και Τραμ που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Πειραιά και στους Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα).

Έργο Μετρό

Η συνολική πρόοδος του Έργου είναι 68%, με τις σήραγγες να έχουν ολοκληρωθεί και σε εξέλιξη βρίσκεται η σιδηροδρομική επιδομή.

Στους σταθμούς «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ», «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ», «ΝΙΚΑΙΑ» και «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» έχουν ολοκληρωθεί οι φέροντες οργανισμοί και βρίσκονται σε εξέλιξη τα αρχιτεκτονικά τελειώματα και η εγκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων. Στα «ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ» βρίσκεται σε εξέλιξη ο φέρων οργανισμός του σταθμού. Στον σταθμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» έχουν επιλυθεί όλα τα τεχνικά προβλήματα και έχουν ολοκληρωθεί οι διαφραγματικοί τοίχοι. Επιπροσθέτως βρίσκεται σε εξέλιξη η γενική εκσκαφή του σταθμού και η τοποθέτηση των μεταλλικών αντηρίδων.

Οι τρείς πρώτοι σταθμοί («ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ», «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» και «ΝΙΚΑΙΑ») έχει προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία έως 30/06/2019 ενώ οι υπόλοιποι σταθμοί («ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ», «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» και «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ») αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το αργότερο έως 30/06/2021.

Έργο Τραμ

Οι εργασίες για την κατασκευή του τροχιοδρόμου της επέκτασης του ΤΡΑΜ στον Πειραιά καθώς και των αναπλάσεων των προσκείμενων και απέναντι πεζοδρομίων των δρόμων που διέρχεται το Τραμ έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% έχοντας αναβαθμίσει το αστικό περιβάλλον του εμπορικού κέντρου της πόλης Πειραιά.

Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στην τερματική στάση «Ακτή Ποσειδώνος» (λιμάνι) καθώς και στον κόμβο ακτή Ποσειδώνος – Ακτή Μιαούλη – Εθν. Αντιστάσεως και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Απριλίου.

Στο τελευταίο τμήμα του τροχιοδρόμου στην Βασ. Γεωργίου, από την οδό Φίλωνος έως Εθν. Αντιστάσεως, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αρχαιολογική ανασκαφή μετά το τέλος της οποίας θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του τροχιοδρόμου στο σύνολό τους.

Με εξαίρεση το υπολειπόμενο 5% των εργασιών του τροχιοδρόμου του Τραμ, η καθυστέρηση του οποίου, εν πολλοίς, οφείλεται σε μη αναμενόμενα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Τινάνειου Κήπου, η πρόοδος των εργασιών σε Τραμ και Μετρό βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τα επικαιροποιημένα ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα, για τα οποία η Αττικό Μετρό έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα ενημερώσει τον λαό και τους φορείς της πόλης του Πειραιά. Αφήνοντας πίσω τις, οφειλόμενες σε λάθος σχεδιασμούς και παραλείψεις, καθυστερήσεις του παρελθόντος, η Αττικό Μετρό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να παραδοθούν τα έργα σε χρόνους πριν από τους προβλεπόμενους την παρούσα στιγμή.

 

Δείτε επίσης: