Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Ξεκίνησε η ενεργοποίηση των Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ

Share

  Δείτε επίσης: Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας

  Από σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 ξεκίνησε η ενεργοποίηση των καρτών Ath.ena Card για άνεργους και ΑΜΕΑ μέσω της ΗΔΙΚΑ.

  Άνεργοι και ΑΜΕΑ που έχουν ήδη στα χέρια τους προσωποποιημένη Ath.ena Card, μπορούν να ενεργοποιήσουν τις δωρεάν μετακινήσεις ως εξής:

  1. Μπαίνετε στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ με τα διαπιστευτήρια του Taxisnet [Δείτε και παρακάτω τη Σημείωση 1] (πατάτε “Είσοδος με διαπιστευτήρια Taxisnet” και μετά “Συνέχεια στο Taxisnet”. Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε “Εξουσιοδότηση”)
  2. Συμπληρώνετε το ΑΦΜ και ΑΜΚΑ
  3. Πατάτε “Δημιουργία Νέας Κάρτας” και συμπληρώνετε το 16ψήφιο αριθμό της προσωποποιημένης Ath.ena Card
  4. Κάνετε επαλήθευση της κάρτας συμπληρώνοντας το 8ψήφιο PIN [Δείτε και παρακάτω τη Σημείωση 2] που είχατε χρησιμοποιήσει για την έκδοση της κάρτας
  5. Επιλέγετε την κατηγορία δωρεάν κομίστρου ανάμεσα σε Ανέργων και Ατόμων με Αναπηρία
  6. Δηλώνετε τη συγκατάθεσή σας για την ενεργοποίηση της κάρτας.
  7. Εμφανίζεται μήνυμα πως η κάρτα σας είναι έτοιμη.

  Μετά την ολοκλήρωση της πιστοποίησης πρέπει να ακολουθήσει η φόρτιση των δωρεάν μετακινήσεων στην κάρτα μέσω αυτόματου εκδοτικού μηχανήματος. Η φόρτιση των δωρεάν μετακινήσεων ξεκίνησε από τις 3 Απριλίου

  Πως γίνεται η ενεργοποίηση: Βάζετε την κάρτα σας στο μηχάνημα και πατάτε ‘Επιδότηση’.

  • Σημείωση 1: Για την είσοδο στην εφαρμογή πρέπει να έχετε κωδικούς Taxinet με το δικό σας όνομα και ΑΦΜ. Αν δεν έχετε κωδικούς Taxisnet με το δικό σας όνομα μπορείτε να τους πάρετε από την τοπική σας εφορία (ακόμα και αν κάνετε κοινή φορολογική δήλωση ή είστε προστατευόμενο μέλος/δεν υποχρεούστε να κάνετε φορολογική δήλωση)
  • Σημείωση 2: Ο 8-ψήφιος κωδικός PIN είναι ο 8-ψήφιος αριθμός που ζητήθηκε  να συμπληρώσετε κατά την έκδοση της κάρτας. Αν κάνατε αίτηση online και δεν τον έχετε σημειώσει, δείτε μήπως τον “θυμάται” ο browser. Αν βγάλατε την κάρτα στο εκδοτήριο, ο εκδότης όφειλε να σας έχει ζητήσει να τον συμπληρώσετε εσείς ή έστω να σας τον σημειώσει. Ελέγξτε μήπως το PIN είναι η ημερομηνία γέννησής σας (π.χ. 13032018) ή το 12345678. Ως ύστατη λύση απευθυνθείτε σε εκδοτήριο για ακύρωση και επανέκδοση της κάρτας σας.

  Σημειώνεται πως η αποστολή των Ath.ena Card για όσους έχουν κάνει αίτηση online από τις αρχές Ιανουαρίου συνεχίζεται ακόμα. Όσοι θέλουν να δουν την πορεία της αποστολής μπορούν να επικοινωνήσουν με τα ΕΛΤΑ Courier (δίνοντας το όνομά τους).

  Στην σελίδα της ΗΔΙΚΑ εμφανίζεται και email επικοινωνίας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: [email protected].

  Σε περίπτωση που δεν έχει καταχωρηθεί αίτηση ή κάποιος θέλει να εκδώσει την κάρτα του άμεσα, μπορεί να το κάνει στα εκδοτήρια όπου εκδίδονται προσωποποιημένες κάρτες. Απαραίτητο είναι ένα έγγραφο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα. Η ιδιότητα του ανέργου ή ΑΜΕΑ πιστοποιείται μετά την έκδοση της κάρτας μέσω της ΗΔΙΚΑ.

  Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα κλεισίματος των πυλών εισόδου/εξόδου στους σταθμούς του Μετρό, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ. Σημειώνεται πως τουλάχιστον ως τις 14 Μαρτίου 2018, σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει μία τουλάχιστον ανοικτή πύλη προκειμένου να διέρχονται όσοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση και δεν έχουν ακόμα προσωποποιημένη Ath.ena Card. Η ημερομηνία αυτή δεν αποκλείεται να παραταθεί και άλλο.

  Δείτε επίσης:

 
 

Διαβάστε Περισσότερα