Χάος στα εκδοτήρια: Απροετοίμαστοι οι επιβάτες για την κατάργηση των μειωμένων εισιτηρίων

Mε τεράστιες ουρές μπροστά σε εκδοτήρια εισιτηρίων και εκδοτικά μηχανήματα βρέθηκαν αντιμέτωποι οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου εξαιτίας της κατάργησης της πώλησης και επαναφόρτισης των μειωμένων εισιτηρίων Ath.ena Ticket.

Ο ΟΑΣΑ φαίνεται μάλιστα πως έδωσε άτυπη παράταση στην έκδοση των συγκεκριμένων εισιτηρίων αφού η έκδοση προσωποποιημένων καρτών ήταν πρακτικά αδύνατο να γίνει για όλους τους επιβάτες.

Αν και ο ΟΑΣΑ είχε ανακοινώσει πως από την 1η Οκτωβρίου δεν θα πωλούνται μειωμένα εισιτήρια Ath.ena Ticket ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, πολλοί επιβάτες φαίνεται πως είτε δεν έλαβαν την πληροφόρηση είτε πως την αγνόησαν και έτσι δεν προχώρησαν σε έκδοση προσωποποιημένων καρτών εγκαίρως.

Όταν λήξει η άτυπη παράταση που έδωσε ο ΟΑΣΑ, η φόρτιση εισιτηρίων μειωμένης τιμής θα είναι δυνατή μόνο με τη χρήση προσωποποιημένης κάρτας από τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου. Εξαίρεση θα συνεχίσουν να αποτελούν τα εκδοτήρια του Προαστιακού όπου σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνεχστεί κανονικά η πώληση μειωμένων εισιτηρίων Ath.ena Ticket.

Το ζήτημα των ουρών πάντως μπροστά στα εκδοτήρια εισιτηρίων και τα αυτόματα μηχανήματα δεν προβλέπεται να λυθεί άμεσα καθώς αφενός ο αριθμός τους δεν επαρκεί για τη γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των επιβατών και αφετέρου πολλοί επιβάτες αναμένουν σε ουρές χωρίς λόγο αφού δεν εκμεταλλεύονται όλα τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (αγορά πακέτων εισιτηρίων, χρήση προσωποποιημένης κάρτας, online αγορές, φόρτιση μέσω κινητού κλπ).

Δείτε επίσης:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*