Πότε θα παραλάβω την προσωποποιημένη κάρτα Ath.ena Card;

Ίσως η πιο συχνή ερώτηση που λαμβάνουμε στο Athens Transport τον τελευταίο χρόνο, από αναγνώστες και μη, έχει να κάνει με την έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας Ath.ena Card για μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας:

Έχω κάνει ή θέλω να κάνω online αίτηση για την έκδοση κάρτας Ath.ena Card. Σε πόσο καιρό θα την λάβω και πώς μπορώ να ενημερωθώ για την πρόοδο της έκδοσής της;

Η απάντηση έχει ως εξής:

  • Από τη στιγμή που ξεκίνησε η έκδοση προσωποποιημένων καρτών Ath,ena Card μέσω διαδικτύου μέχρι και σήμερα, είναι αδύνατο να υπάρξει εκτίμηση για τον χρόνο αποστολής της κάρτας. Ο λόγος είναι πως η έκδοση και αποστολή των καρτών γίνεται από ιδιώτες οι οποίοι αναλαμβάνουν το έργο για μια περίοδο λίγων μηνών, ενώ εν συνεχεία απαιτούνται νέοι διαγωνισμοί.
  • Από αναγνώστες και γνωστούς έχει αναφερθεί πως ο χρόνος έκδοσης στις περισσότερες περιπτώσεις ποικίλει από λίγες εβδομάδες (2-3) έως αρκετές εβδομάδες (πάνω από μήνα). Αν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, ίσως σημαίνει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την έκδοση (π.χ. ελλειπή στοιχεία ή ανεπιτυχής αίτηση) και θα πρέπει να ακολουθήσει επικοινωνία (δείτε παρακάτω).
  • Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει online παρακολούθηση της διαδικασίας έκδοσης της κάρτας, αν και η ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αναφέρει από την πρώτη μέρα πως θα υπάρξει αυτή η δυνατότητα.
  • Για όσους χρειάζονται την προσωποποιημένη κάρτα άμεσα, προτείνουμε να προχωρήσουν απευθείας σε έκδοση σε ένα από τα ανοικτά εκδοτήρια Μετρό, ΗΣΑΠ ή Τραμ ή στα εκδοτήρια της ΟΣΥ σε Σύνταγμα και Αεροδρόμιο. 

 

Τι μπορώ να κάνω αν η κάρτα μου καθυστερήσει;

Αν έχετε κάνει ήδη online αίτηση για έκδοση προσωποποιημένης κάρτας Ath.ena Card αλλά δεν την έχετε λάβει σε εύλογο χρόνο (π.χ. σε λίγες εβδομάδες), μπορείτε:

  • Να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ταχυμεταφορών στην οποία έχει ανατεθεί η αποστολή των καρτών που αυτή τη στιγμή είναι η ΕΛΤΑ Courier, διευκρινίζοντας ότι περιμένετε κάρτα από τον ΟΑΣΑ, ώστε να μιλήσετε με το αρμόδιο τμήμα.
  • Να επικοινωνήσετε με τον ΟΑΣΑ (τηλεφωνικό κέντρο 2108200999) ζητώντας να μιλήσετε με κάποιον αρμόδιο για την έκδοση των προσωποποιημένων καρτών.

Σημειώνεται πως αν η online αίτηση για την έκδοση της κάρτας έχει γίνει επιτυχημένα, δεν είναι δυνατό να εκδώσετε στη συνέχεια την κάρτα σε κάποιο εκδοτήριο, επομένως σε περίπτωση καθυστέρησης θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ΟΑΣΑ.

Δείτε επίσης:

 

— — — —

Σημείωση για δημοσιογράφους – bloggers: Αν χρησιμοποιήσετε το παραπάνω άρθρο, εν μέρει ή ολόκληρο, παρακαλώ τουλάχιστον να αναφέρετε την πηγή (athenstransport.com) και να προσθέσετε ένα σύνδεσμο προς το άρθρο αυτό

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*