Προσεχώς σήμα κινητής τηλεφωνίας στο Μετρό

Λύση στο πρόβλημα της έλλειψης σήματος κινητής τηλεφωνίας στο Μετρό θα δοθεί σύντομα, μετά από συμφωνία των εταιρείων Cosmote, Vodafone και Wind με την Αττικό Μετρό για την κάλυψη του δικτύου του Μετρό με επαρκές δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Η συμφωνία ήρθε έπειτα από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν μεγάλο χρονικό διάστημα. Συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών είχαν γίνει και στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης οπότε και είχε συμφωνηθεί να οργανωθεί ένα κοινό πλάνο ενεργειών ώστε να γίνουν δυνατές οι επενδύσεις σε σύγχρονες εγκαταστάσεις κινητής τηλεφωνίας.

Αν και κατά το σχεδιασμό του Μετρό υπήρχε πρόβλεψη για την επαρκή κάλυψη του δικτύου, τα σχέδια δεν προχώρησαν ποτέ ενώ οι εγκαταστάσεις που υπήρχαν, πλέον θεωρούνται απαρχαιωμένες και δεν επαρκούν για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.

Πριν από λίγες μέρες, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γιώργος Στεφανόπουλος αποκάλυψε στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου Mobile & Connected World ότι οι εργασίες πιθανότατα θα χρειασθούν ως και 2 χρόνια, καθώς θα πρέπει να γίνονται σε ώρες εκτός λειτουργίας, ενώ η επένδυση των εταιρειών εκτιμάται σε 10 εκατ. ευρώ. Σήμα όμως θα υπάρχει σταδιακά στα σημεία του δικτύου όπου οι εργασίες ολοκληρώνονται.

Πηγή: digitallife.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*