Ρώμη: Δωρεάν μετακίνηση στο Μετρό για όσους ανακυκλώνουν

Δωρεάν εισιτήρια για το Μετρό της Ρώμης θα έχουν οι επιβάτες που ανακυκλώνουν πλαστικά μπουκάλια σε μηχανήματα ανακύκλωσης που έχουν τοποθετηθεί σε σταθμούς του δικτύου.

Η πρωτοβουλία για την προώθηση της ανακύκλωσης ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και μέχρι σήμερα έχουν ανακυκλωθεί περισσότερα από 350.000 μπουκάλια. Σύντομα θα τοποθετηθούν περισσότερα μηχανήματα ανακύκλωσης σε σταθμούς του Μετρό με την πρωτοβουλία να συνεχίζεται ως τον Ιούλιο του 2020.

Τα μηχανήματα δέχονται καθημερινά 20.000 μπουκάλια με τον μέσο επιβάτη να ανακυκλώνει από 15 ως 20 κάθε φορά. Το ρεκόρ ανακύκλωσης φτάνει τα 3.500 μπουκάλια μέσα σε 20 μέρες, αριθμός που απέφερε στον επιβάτη 175 εισιτήρια.

Οι πολίτες της Ρώμης έχουν δεχθεί με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να βελτιώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη με τα σκουπίδια.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να κατεβάσουν μία εφαρμογή η οποία καταγράφει τον αριθμό των μπουκαλιών που ανακυκλώνει ο κάθε επιβάτης και τον αριθμό των εισιτηρίων που κερδίζει. Ανά 30 μπουκάλια, ο επιβάτης κερδίζει ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο με διάρκεια 100 λεπτών. Οι πύλες των σταθμών του Μετρό διαβάζουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω της εφαρμογής και έτσι δεν χρειάζεται η εκτύπωση χάρτινου εισιτηρίου.

Η Ρώμη είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζει αυτή την πρωτοβουλία. Παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει στην Ινδονησία και την Τουρκία.

Πηγή: reuters.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*