Σε ιδιώτες θα παραμείνουν ως τα τέλη του χρόνου τα εκδοτήρια των νέων σταθμών του Μετρό

Αττικό Μετρό

Ενημέρωση 7 Σεπτεμβρίου:

Κατόπιν του διαγωνισμού, η ΣΤΑΣΥ ανέθεσε στην εταιρεία ISS FACILITY SERVICES την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και διαχείρισης εκδοτηρίων για την περίοδο 3 μηνών (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) αντί ποσού 24.800 ευρώ με ΦΠΑ.

Πρόκειται δηλαδή για την ίδια εταιρεία που ανέλαβε τη διαχείριση των νέων σταθμών και το τρέχον τρίμηνο, αυτή τη φορά όμως με ελαφρώς μεγαλύτερη προσφορά και 0% έκπτωση σε σχέση με τον προϋπολογισμό.


Αρχικό άρθρο: 

Για 3 επιπλέον μήνες, ως τα τέλη του 2020, η διαχείριση των εκδοτηρίων των νέων σταθμών της γραμμής 3 του Μετρό που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι θα γίνεται από ιδιώτες, αφού η ΣΤΑΣΥ προκήρυξε νέο διαγωνισμό για την παραχώρηση της λειτουργίας τους.

Είχε προηγηθεί στα τέλη Ιουνίου ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των εκδοτηρίων για το πρώτο τρίμηνο της λειτουργίας των σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια (Ιούλιος – Σεπτέμβριος), αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορούσε να βρεθεί προσωπικό για να μετακινηθεί σε θέσεις εκδοτών εισιτηρίων.

Τελικά, λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των σταθμών, η ΣΤΑΣΥ υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία ΙSS FACILITY SERVICES AΕ αντί ποσού 19.800 ευρώ. Όπως προβλέπεται, το ωράριο λειτουργίας των εκδοτηρίων είναι μεταξύ 6:00 – 22:00 από Δευτέρα ως Παρασκευή και κάθε βάρδια θα αποτελείται από 1 υπάλληλο ανά εκδοτήριο.

Οι όροι του νέου διαγωνισμού είναι ίδιοι με αυτούς του προηγούμενου και ο προϋπολογισμός του έργου παραμένει 24.800 ευρώ με ΦΠΑ. Πέρα από την πώληση εισιτηρίων, οι ιδιώτες εκδότες θα παρέχουν πληροφορίες για δρομολόγια, δυνατότητες μετεπιβίβασης σε άλλες γραμμές και μέσα, τιμολογιακή πολιτική κλπ. Η εκπαίδευση του προσωπικού θα γίνει δωρεάν από την ΣΤΑΣΥ εντός 3 ημερών.

Στους όρους του διαγωνισμού αναφέρεται πως το προσωπικό του αναδόχου θα πρέπει να συμπεριφέρεται άψογα προς το επιβατικό κοινό και να συμμορφώνεται προς τους κανονισμούς της ΣΤΑΣΥ. Αν η συμπεριφορά ενός εργαζόμενου δεν ανταποκρίνεται στην προσδοκώμενη, η ΣΤΑΣΥ θα έχει το δικαίωμα να απαιτεί την αντικατάστασή του, ενώ προβλέπονται και ποινικές ρήτρες ανάλογα με τα παραπτώματα στα οποία μπορεί να υποπέσει ο ανάδοχος.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθούν 655 προσλήψεις προσωπικού στις συγκοινωνίες της Αθήνας, κυρίως σε θέσεις οδηγών/μηχανοδηγών και μηχανικών. Είναι άγνωστο όμως αν θα γίνουν και προσλήψεις εκδοτών εισιτηρίων ή αν τελικά η παραχώρηση εκδοτηρίων σε ιδιώτες θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*