Ολοκληρώθηκε η μετάβαση 59 λεωφορειακών γραμμών από την ΟΣΥ στα ΚΤΕΛ

Αλέξανδρος Λιάρος

Αποστολή εξετελέσθη για τη συνεργασία μεταξύ του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ αφού οι 59 γραμμές που προβλέπονταν πέρασαν στα ΚΤΕΛ εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Η μετάβαση ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 28 Νοεμβρίου με τα ΚΤΕΛ να αναλαμβάνουν δρομολόγια σε 6 επιπλέον γραμμές: τρεις γραμμές της νότιας Αττικής (115 Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Κίτσι, 116 Γλυφάδα – Βάρη – Κίτσι, 117 Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Βάρη) και τρεις της δυτικής Αττικής (537 Αχαρναί – Βαρυμπόμπη, 728 Αχαρναί – Άγ. Πέτρος – Άγ. Ιωάννης – Πλάτωνας, 752 Αχαρναί – Άγ. Ιωάννης – Άγ. Πέτρος).

Το επόμενο καλοκαίρι τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν και τη λειτουργία της θερινής λεωφορειακής γραμμής 122Θ Στ. Ελληνικό – Βάρκιζα. (Δείτε τις γραμμές στις οποίες τα ΚΤΕΛ εκτελούν δρομολόγια – με την ένδειξη ΚΤΕΛ)

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα, τα ΚΤΕΛ θα έχουν δρομολογήσει συνολικά 200 τουλάχιστον λεωφορεία (αν φυσικά δεν λείπουν οχήματα από κάποια γραμμή). Ανάλογος αριθμός οχημάτων που έχει εξασφαλίσει η ΟΣΥ, έχει σταδιακά από την 1η Οκτωβρίου ενισχύσει γραμμές στις οποίες δεν εκτελούταν το σύνολο των προγραμματισμένων δρομολογίων λόγω έλλειψης οχημάτων.

Βασικό πρόβλημα που παραμένει ακόμα άλυτο είναι πως για καμία από τις 59 γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ δεν διατίθεται ζωντανή ενημέρωση για τα δρομολόγια μέσω της εφαρμογής της τηλεματικής, αν και αυτό έπρεπε να είχε συμβεί από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με την σύμβαση μεταξύ των ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΑ. Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ είχε αναφέρει πως η λειτουργία του συστήματος της τηλεματικής θα γίνει σταδιακά, χωρίς να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πλέον, βρισκόμαστε σε αναμονή των επόμενων ενισχύσεων, αφού τα 200 οχήματα των ΚΤΕΛ προφανώς βοηθούν αλλά δεν σώζουν την κατάσταση. Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν προσληφθεί οι πρώτοι νέοι οδηγοί ενώ αναμένουμε και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την προμήθεια 300 μεταχειρισμένων λεωφορείων μέσω leasing. Τα οχήματα αυτά θα αρχίσουν να παραδίδονται σταδιακά το νωρίτερο ένα μήνα από την υπογραφή της σύμβασης, με άγνωστο ακόμα τον ορίζοντα για την ολοκλήρωση της προμήθειάς τους.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*