Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θεωρεί φυσιολογικό το συγχρωτισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πλήρη κάλυψη στα πεπραγμένα (αλλά και τα μη πεπραγμένα) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις αστικές συγκοινωνίες παρείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά τις ανακοινώσεις για το νέο lockdown που θα ξεκινήσει αυτό το Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «κάναμε το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε», αυξάνοντας τον αριθμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε όσους ζητούν περισσότερα λεωφορεία πως «δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά».

Ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας προφανώς να αποδείξει πως ο συνωστισμός στις συγκοινωνίας είναι φυσιολογικός, τόνισε πως στον όρο “Μέσα Μαζικής Μεταφοράς”, υπάρχει η λέξη «μαζικής» και πως σε όλο τον κόσμο παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού κατά τις ώρες αιχμής.

Ο πρωθυπουργός πάντως δεν αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της ενίσχυσης των συγκοινωνιών της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε από το φετινό φθινόπωρο, και ενώ είχε προηγηθεί το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, χωρίς μέχρι τότε να παρθεί κάποιο μέτρο προς τον σκοπό αυτό.

Σε συνδιασμό με όσα δήλωσε ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας την περασμένη εβδομάδα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το προφανές συμπέρασμα είναι πως η κυβέρνηση θεωρεί πως δεν έχει γίνει κάτι λάθος στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών, πως ο συγχρωτισμός σε αυτά είναι φυσιολογικός και η ευθύνη πέφτει στους επιβάτες οι οποίοι πρέπει να αποφεύγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να φορούν μάσκες όταν κινούνται με αυτά.

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

«Το πρώτο πράγμα το οποίο μας είπαν οι ειδικοί είναι πως πρέπει να ενισχύσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διότι εκεί εκ των πραγμάτων υπάρχει συγχρωτισμός. Και το κάναμε αυτό. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να είχαμε προσθέσει περισσότερα λεωφορεία; Δεν ξέρω αν αυτό ήταν εφικτό. Κάναμε το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε. Αυξήσαμε σημαντικά τον αριθμό των λεωφορείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιήσαμε καινοτόμα μέσα χρηματοδότησης. Κάναμε το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε. Προφανώς θα μπορούσαμε ενδεχομένως να κάνουμε και κάτι περισσότερο. Δεν ξέρω τι θα ήταν αυτό, δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά.

Αλλά θέλω να τονίσω ότι ειδικά για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι Μέσα ΜΑΖΙΚΗΣ Μεταφοράς, παντού στον κόσμο παρατηρείται τις ώρες αιχμής έντονος συγχρωτισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γι’ αυτό και οι μάσκες είναι τόσο σημαντικές.»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*