Στο Google Maps τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας Παπάγου – Χολαργού

Από τον Μάρτιο 2021, τα δεδομένα της δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού είναι για πρώτη φορά διαθέσιμα στους χάρτες Google. Οι δημότες μπορούν πλέον να προγραμματίσουν μια διαδρομή μέσω της εφαρμογή των χαρτών Google, μέσω υπολογιστή ή κινητού, και οι χάρτες θα λαμβάνουν αυτόματα υπόψιν τα διαθέσιμα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας όπως συμβαίνει και με άλλα μέσα, παραδείγματος χάριν με τα δρομολόγια του Ο.Α.Σ.Α.

Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και με προσφορά της AETHON Engineering. Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα με αυτή την υπηρεσία, ήτοι τα δημοσιευμένα δρομολόγια στους χάρτες της Google.

Εντός του 2021, θα συμπεριληφθούν και δεδομένα πραγματικού χρόνου (πραγματική θέση λεωφορείου, ανανεωμένα δρομολόγια), όλα μέσα από τους χάρτες της Google, γεγονός που θα διευκολύνει την κίνηση των Δημοτών και τον προγραμματισμό ταξιδιών και θα προωθήσει την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και δεδομένων του Δήμου.

Δείτε: Οι δημοτικές συγκοινωνίες της Αττικής

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, τα δρομολόγια στις δύο βασικές γραμμές της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Παπάγου – Χολαργού εκτελούνται πλέον και τις απογευματινές ώρες

Συνεχίζεται ο «αποκλεισμός» του Μετρό από το Google Maps

Εδώ και πάνω από ένα μήνα εν τω μεταξύ, το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ της πρωτεύουσας βρίσκονται έξω από το Google Maps με τη δημοφιλή εφαρμογή να μην παρουσιάζει πληροφορίες δρομολογίων για τα μέσα αυτά και να μην τα προτείνει για τις μετακινήσεις των χρηστών της.

Σύμφωνα με δημοσίευση σε σχετικό forum της Google (το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί από την ίδια την εταιρεία), την ευθύνη για την απουσία των μέσων της ΣΤΑΣΥ από το Google Maps φέρεται να την έχει ο ΟΑΣΑ αφού εδώ και καιρό το σχετικό αρχείο GTFS που περιλαμβάνει τα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς (και από το οποίο “τραβά” δεδομένα το Google Maps) δεν λειτουργεί. 

Η κατάσταση πάντως που έχει διαμορφωθεί, πλησιάζοντας μάλιστα και στην επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου είναι ιδιαίτερα προβληματική. 

Πηγή: athenstransport.com, Δήμος Παπάγου Χολαργού

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*