Με σύστημα τηλεματικής και «έξυπνες στάσεις» η δημοτική συγκοινωνία Ελληνικού – Αργυρούπολης

Η δημοτική συγκοινωνία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης πρωτοπορεί γίνοντας μία από τις πρώτες υπηρεσίες δημοτικής συγκοινωνίας στην Αττική που παρέχει ζωντανή ενημέρωση για τα δρομολόγια στους δημότες μέσω app και έξυπνων στάσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Κωνσταντάτος, εγκαταστάθηκαν ηλεκτρονικές πινακίδες έξυπνων στάσεων τεχνολογίας LED ενώ στα 4 λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας εγκαταστάθηκαν οθόνες TFT πληροφόρησης επιβατών και υπολογιστές οχημάτων.

Τα παραπάνω έγιναν σε συνεργασία με τα συνοδευτικά λογισμικά και εφαρμογές υπό την ομπρέλα του κεντρικού Διαχειριστικού Λογισμικού TMS Cloud παρέχουν τα μέσα για τη συνολική και ενοποιημένη τηλεματική διαχείριση της δημοτικής συγκοινωνίας και την πολυκαναλική ενημέρωση των επιβατών για τους χρόνους άφιξης των λεωφορείων στις στάσεις.

Δείτε: Οι δημοτικές συγκοινωνίες της Αττικής

Πέραν των πινακίδων στις στάσεις, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται, σε πραγματικό χρόνο, για τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας καθώς και τον εκτιμώμενο χρόνο διέλευσης των λεωφορείων από όλες τις στάσεις, μέσω διαδικτυακής πύλης, mobile εφαρμογής για smartphone και μέσω αποστολής SMS.

Η mobile εφαρμογή παρέχει πληροφόρηση για τα δρομολόγια καθώς και τον εκτιμώμενο χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις στάσεις, σε πραγματικό χρόνο και είναι διαθέσιμη για Android και iphone.

Σημειώνεται ότι ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναλάβει και ο δήμος Αμαρουσίου ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του ΟΑΣΑ ώστε όλες οι υπηρεσίες δημοτικής συγκοινωνίας να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή τηλεματικής του οργανισμού.

Πηγή: athenstransport.com, Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*