Σε ρυθμούς κορωνοϊού παραμένουν οι συγκοινωνίες της Αθήνας

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έχει μπει σε φάση αποκλιμάκωσης, οι μεταφορές όμως εξακολουθούν να βρίσκονται σε ρυθμούς κορωνοϊού, αρκετά μακριά από την κανονικότητα.

Ξεκινώντας από τα υπεραστικά δρομολόγια, τόσο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και τα ΚΤΕΛ φαίνεται πως διστάζουν να επαναφέρουν το σύνολο των δρομολογίων τους παρά την απελευθέρωση του συνόλου των μετακινήσεων στο εσωτερικό. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την επαναφορά κάποιων δρομολογίων στην βόρεια Ελλάδα από σήμερα Δευτέρα, μετά από εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στα δρομολόγια του Προαστιακού Λάρισας – Θεσσαλονίκης. Παράλληλα όμως, εξακολουθούν να βρίσκονται αδικαιολόγητα σε αναστολή πολλά δρομολόγια (προς Παλαιοφάρσαλο, Στυλίδα κ.ά).

Όσον αφορά τον Προαστιακό της Αθήνας, από την προσεχή Παρασκευή αναμένεται η επανακυκλοφορία των δρομολογίων προς Αίγιο, σε νέες ώρες προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της μη ανταπόκρισης με τα δρομολόγια από Πειραιά προς Κιάτο καθώς και του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου.

Σε ισχύ εξακολουθούν να βρίσκονται και οι καταργήσεις δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αττικής, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετακίνηση κατοίκων αλλά και εκδρομέων προς παραθαλάσσιες περιοχές της νότιας, ανατολικής και δυτικής Αττικής.

Σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Καμία χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού δεν αναμένεται στις συγκοινωνίες της Αθήνας, τουλάχιστον για το υπόλοιπο του μήνα. Σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται το μέτρο της ανώτατης πληρότητας κατά 65% σε όλα τα μέσα με την απειλή προστίμου 150 ευρώ (αν και όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί επιβάτες, η τήρησή του είναι πλέον αδύνατη της ώρες αιχμής), αν και την ίδια στιγμή η ανώτατη πληρότητα στα πλοία φτάνει το 80% και στα αεροπλάνα το 100%.

Καμία αλλαγή προς το παρόν όσον αφορά και την υποχρεωτική χρήση μάσκας (όπως σε όλους τους δημόσιους χώρους), την απαγόρευση χρήσης της πρώτης πόρτας των λεωφορείων (ακόμα και σε δίπορτα λεωφορεία) και την κατάργηση της δίωρης παράτασης του ωραρίου λειτουργίας σε Μετρό και Τραμ κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αύξητική τάση του αριθμού των επιβατών σε όλα τα μέσα, όπως παρατηρήθηκε και με βάση τα δεδομένα του Μαΐου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Ιουνίου, ο αριθμός των επικυρώσεων εισιτηρίων ξεπερνά πλέον το ένα εκατομμύριο ημερησίως. Βρίσκεται πάντως αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με την περίοδο πριν το lockdown που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι επικυρώσεις εισιτηρίων τον Οκτώβριο του 2020 ξεπερνούσαν τα δύο εκατομμύρια σε ημερήσια βάση. Η πλειοψηφία εξάλλου των επιβατών φαίνεται να αναβάλλει την επιστροφή στις συγκοινωνίες της Αθήνας για μετά το καλοκαίρι, το νωρίτερο.

Πηγή: athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*