Κάμψη της επιβατικής κίνησης στις συγκοινωνίες της Αθήνας τον Αύγουστο

Σημαντική ήταν η μείωση της επιβατικής κίνησης στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας το μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία των επικυρώσεων εισιτηρίων του ΟΑΣΑ τα οποία επεξεργάστηκε και παρουσιάζει το Athens Transport.

Η κατακόρυφη πτώση του αριθμού των επικυρώσεων που ξεκίνησε από την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου συνεχίστηκε και το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου, δείχνοντας ότι η όποια τουριστική κίνηση δεν κατάφερε να καλύψει την απουσία των Αθηναίων από την πόλη. Η ανάκαμψη ξεκίνησε από τις 23 Αυγούστου, με τον καθημερινό αριθμό των επικυρώσεων να παραμένει πάντως κάτω του ενός εκατομμυρίου μέχρι το τέλος του μήνα.

Τον Αύγουστο του 2021 καταγράφηκαν συνολικά 19.536.511 επικυρώσεις εισιτηρίων, αριθμός μειωμένος κατά 27% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ο ημερήσιος μέσος όρος των επικυρώσεων εισιτηρίων ανήλθε σε 630.210, μειωμένο επίσης κατά 27% σε σχέση με τον Ιούλιο. Έτσι, ο μήνας των διακοπών έβαλε φρένο στην αυξητική πορεία της επιβατικής κίνησης που είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021.

Οι τρεις μέρες με το μεγαλύτερο αριθμό επικυρώσεων εισιτηρίων ήταν η Πέμπτη 5 Αυγούστου (1.082.740 επικυρώσεις), η Τρίτη 31 Αυγούστου (916.378 επικυρώσεις) και η Δευτέρα 30 Αυγούστου (879.749 επικυρώσεις εισιτηρίων).

Αντίθετα, οι τρεις μέρες με το μικρότερο αριθμό επικυρώσεων εισιτηρίων ήταν η Κυριακή 15 Αυγούστου (313.040 επικυρώσεις), η Κυριακή 8 Αυγούστου (363.702 επικυρώσεις) και η Κυριακή 1 Αυγούστου (378.971 επικυρώσεις εισιτηρίων).

Από εδώ και πέρα, η προσοχή θα στραφεί στα δεδομένα του Σεπτεμβρίου τα οποία θα δείξουν αν η επιβατική κίνηση θα αρχίσει να επιστρέφει στα επίπεδα του φθινοπώρου του 2020 (γύρω στις 2 εκατ. επικυρώσεις ημερησίως) ή αν θα συνεχιστούν οι πιο αναιμικές επιδόσεις που βλέπαμε ως τα μέσα του καλοκαιριού (γύρω στο 1 εκατ.)

Σημειώνεται πως καθώς οι αριθμοί που δημοσιεύει ο ΟΑΣΑ αφορούν επικυρώσεις εισιτηρίων, δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με την πραγματική επιβατική κίνηση, αφού δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο.

Επιβατική κίνηση το 2021:

Σημαντικές παρατηρήσεις:

  1. Ο ημερήσιος αριθμός επικυρώσεων υπολογίστηκε μέσω του αθροίσματος των ωριαίων δεδομένων που δημοσιεύει ο ΟΑΣΑ.
  2. Για καλύτερη αποτύπωση των δεδομένων, αποφασίσαμε ο αριθμός των επικυρώσεων για κάθε μέρα να αφορά την περίοδο από 5:00 π.μ. έως 5:00 π.μ. της επόμενης.
  3. Το Athens Transport δεν φέρει ευθύνη για την ακρίβεια των δεδομένων που δημοσιεύει ο ΟΑΣΑ αλλά ούτε και για την ακρίβεια των υπολογισμών.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*