Τα Νέα του Σιδηρόδρομου: ξεκινά ο ανταγωνιστικός διάλογος για τα νέα έργα, ένα ακόμα ‘Λευκό Βέλος’ στην Ελλάδα

* * * Αύριο Παρασκευή ολοκληρώνεται η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ανταγωνιστικό διάλογο που αφορά την πραγματοποίηση 6 μεγάλων σιδηροδρομικών έργων, μεταξύ αυτών και των επέκτασεων του Προαστιακού προς το Λαύριο και τη Ραφήνα στον οποίο αναμένεται να λάβουν μέρος πολλοί από τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας. Το αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για ολοκλήρωση της διαδικασίας ακόμα και το 2023, αλλά αν κρίνουμε από το έργο της ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνιας (στο οποίο ο ανταγωνιστικός διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μία πενταετία) είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουμε μέλλον.

* * * Προβλήματα στη σιδηροδρομική κυκλοφορία προς και από τη Φλώρινα προκάλεσε ο σεισμός το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Λόγω της σεισμικής δόνησης και μετά από σύσταση του ΟΣΕ η αμαξοστοιχία 3741 ακινητοποιήθηκε μεταξύ Σκύδρας και Φλώρινας με την κυκλοφορία να γίνεται με λεωφορεία στο τμήμα αυτό. Από την πλευρά του σωματείου Π.Ε.Π.Ε. των μηχανοδηγών υποστηρίχθηκε πως ο ίδιος ο οδηγός αρνήθηκε να συνεχίσει το δρομολόγιο αν δεν γίνει πρώτα έλεγχος της γραμμής και εξαγγέλθηκε απεργιακή κινητοποίηση για σήμερα Πέμπτη ειδικά στο τμήμα Έδεσσα – Φλώρινα, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όμως να ανακοινώνει ότι τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν τελικά κανονικά.

* * * Διακόπηκε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιανουαρίου η κυκλοφορία στη γραμμή Λάρισα – Βόλος λόγω υπερχείλισης υδάτων και κάλυψης της γραμμής από την βροχόπτωση που έφερε η κακοκαιρία ‘Διομήδης’. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας.

* * * Η αμαξοστοιχία 58 συγκρούστηκε με αγριογουρουνα στην Τιθορέα το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου. Οι επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους αλλά το τρένο (και τα ζώα) όχι. Μία μηχανή έσπευσε από το Λιανοκλάδι για αντικατάσταση.

* * * Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδοποίησε λίγο μετά τις 10:00 π.μ. της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου για διακοπή ρεύματος μεταξύ Κιάτου και Κορίνθου με αποτέλεσμα καθυστερήσεις και πιθανές καταργήσεις αμαξοστοιχιών. Το ρεύμα επανήλθε γύρω στις 10:45 π.μ.

* * * Ένα ακόμα ETR470 (πρώην ‘Λευκό Βέλος’) θα πάρει το δρόμο από την Ιταλία προς την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες από τη γείτονα χώρα. Όσο για το πότε τα τρένα αυτά θα ξεκινήσουν δρομολόγια στη χώρα μας, εξακολουθεί να ισχύει η προθεσμία της ΡΑΣ για την αδειοδότητηση ως τον Μάρτιο αλλά κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για την έναρξη των δρομολογίων, για προφανείς λόγους.

* * * Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκίνησε τη διανομή μασκών FFP2 στους μηχανοδηγούς, μετά από αίτημα του σωματείου τους.

* * * Φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια που βρίσκονται σταθμευμένα στις γραμμές στην Λάρισα, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων βαγονιών, τα οποία πολλές φορές γίνονται εστία εγκληματικότητας και γενικά κινδύνου, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, παραμένει άλυτο από τον ΟΣΕ εδώ και δεκαετίες αφού ο οργανισμός δεν προχωρά στη διάσωση όσων πρέπει να σωθούν και στην εκποίηση των υπολοίπων.

* * * Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του προγράμματος “ΤΡΑΙΝΟΣΕ για παιδιά” κατά το διάστημα από 23 Δεκεμβρίου έως και 4 Ιανουαρίου μοίρασε συνολικά 2.600 Χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλα τα παιδιά που ταξίδεψαν με τα τρένα Intercity.

* * * Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες οδηγούς στην πόλη της Λάρισας, οι οποίοι καθημερινά περνούν τις σιδηροδρομικές διαβάσεις με τα οχήματά τους, φαίνεται πως λύνεται σε πρώτη φάση. Αυτό γίνεται με την αντικατάσταση των ελαστικών πλακών οι οποίες είναι κομμάτι της ολοκληρωτικής αναβάθμισης των σιδηροδρομικών γραμμών που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες από συνεργεία.

* * * Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη για τη μετατροπή των καταργηθέντων σιδηροδρομικών γραμμών στο Αίγιο σε ποδηλατόδρομο.

* * * Συνεχίζεται το εγχείρημα της φύλαξης εγκαταστάσεων του ΟΣΕ αλλά και τμήματος των γραμμών πλησίον καταυλισμών Ρομά με τη χρήση drone το οποίο ξεκίνησε στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕ ενέκρινε τη φύλαξη των τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ των σταθμών Δομοκού – Παλαιοφάρσαλου και Άδενδρου – Σίνδου μεταξύ 18:00 – 6:00 για περίοδο 2 μηνών αντί ποσού 32.984 ευρώ με ΦΠΑ καθώς και των εγκαταστάσεων από το σιδηροδρομικό σταθμό Θηβών έως και την περιοχή του καταυλισμού των Ρομά (θέση Πυρί) όλο το 24ωτο για περίοδο 2 μηνών αντί ποσού 33.926,40 ευρώ με ΦΠΑ.

* * * Η δημιουργία Σιδηροδρομικού Μουσείου καθώς και Κέντρου Ιστορικού Αρχείου στον Βόλο και συγκεκριμένα σε χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου, έχει αποφασιστεί από την διοίκηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, να προχωρήσει στην πόλη του Βόλου. Πρόκειται για το τρίτο κέντρο Ιστορικού Αρχείου του ΟΣΕ το οποίο σχεδιάζεται να στεγαστεί στο κτίριο των παλαιών αποδυτηρίων του Σιδηροδρομικού Σταθμού. [Μήπως ο ΟΣΕ έχει να δώσει κάποια πληροφόρηση και για το νέο σιδηροδρομικό μουσείο στη Λεύκα του Πειραιά το οποίο εγκαινιάστηκε το 2019 αλλά έκτοτε παραμένει κλειστό;]

* * * Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός στο Μαρκόπουλο Αττική, ο οποίος ευτυχώς είναι συντηρημένος από το δήμο και βρίσκεται σε καλή κατάσταση όπως και ο περιβάλλον χώρος.

* * * Μπορεί η Αιτολοακαρνανία να μην έχει δει τρένα εδώ και δεκαετίες, η νοσταλγία όμως παραμένει: η  παλιά αποθήκη του σταθμού εμπορευμάτων στον σιδηροδρομικό σταθμό Στάμνας Μεσολογγίου η οποία γκρεμίστηκε το 2003 στο πλαίσιο «αναβάθμισης» του δικτύου.

* * * ΗΠΑ: Τρένο τράκαρε σε μικρό αεροσκάφος που είχε προσγειωθεί πάνω στις γραμμές // Μεγάλη Βρετανία: Σιδηροδρομική εταιρεία θα τοποθετήσει ψύκτες νερού στους σταθμούς της για να μειώσει την κατανάλωση πλαστικού // Κίνα: Παρουσιάστηκε ένα νέο αυτόνομο bullet train εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που αν και δεν θα διαθέτει οδηγό, θα έχει ανώτατη ταχύτητα 350 χλμ/ώρα // Σερβία: Η χώρα σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει περίπου 300 χιλιόμετρα σιδηροδρόμου το 2022

* * * Από τη Διαύγεια: Στον ΟΣΕ, έγκριση διενέργειας του διαγωνισμού για «Λεπτομερές σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης και λειτουργίας του συστήματος TAF / TAP – TSI» προϋπολογισμού 74.400 ευρώ με ΦΠΑ και επιχορήγηση του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών με 2.000 ευρώ. Στην ΕΡΓΟΣΕ, δαπάνες ύψους 5.650 ευρώ για προβολή της εταιρείας.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*