Δωρεάν μετακίνηση στις συγκοινωνίες της Αθήνας για τους ένστολους του Λιμενικού με αντάλλαγμα τη φύλαξη εγκαταστάσεων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παροχή δικαιώματος μετακίνησης με πλήρη απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα περιοχής αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ) στο στρατιωτικό προσωπικό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το έτος 2022.

Μέσω της διάθεσης από τον ΟΑΣΑ καρτών ελεύθερης μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι δικαιούχοι θα απαλλάσονται από την καταβολή κομίστρου κατά τη μετακίνησή τους με τα μέσα του οργανισμού ως το τέλος του 2022. Η επιβεβαίωση των δικαιούχων ελεύθερης μετακίνησης και η διατήρηση των σχετικών αρχείων θα γίνεται από τη Διεύθυνση Προσωπικού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σε αντάλλαγμα της προσφοράς δωρεάν μετακίνησης, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλλακή αναλαμβάνει να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για την παροχή μέτρων τάξεως και ασφάλειας των χώρων πραγματοποίησης συγκοινωνιακού έργου της Ο.ΣΥ. Α.Ε καθώς και κάθε άλλου χώρου αρμοδιότητας και ευθύνης του Ο.Α.Σ.Α., όπως και την υποβοήθηση στην εκτέλεση υποστηρικτικών δράσεων αναγκαίων για το έργο του, σε περιοχές αρμοδιότητας του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Στα ανωτέρω περιλαμβάνεται ιδίως η φύλαξη τερματικών στάσεων της Ο.ΣΥ Α.Ε., η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου, σημείων αυτόματης πώλησης εισιτηρίων Ο.Α.Σ.Α. εντός λιμένων, η διευκόλυνση κυκλοφορίας μεταφορικών μέσων Ο.Α.Σ.Α. στη χερσαία ζώνη λιμένος και η τοποθέτηση πληροφοριακού υλικού Ο.Α.Σ.Α. (stands) και φύλαξη αυτού, σε λιμενικά καταστήματα νησιών που θα καθοριστούν μετά από συνεργασία του ΟΑΣΑ με το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου, Περάματος.

Η αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. θα είναι ίση κατ’ έτος ίση προς την αξία του αντιτίμου του συνόλου των μετακινήσεων του προσωπικού μέσω της κάρτας του Ο.Α.Σ.Α. Προς τούτο θα πραγματοποιούνται συμψηφιστικές εγγραφές από τα λογιστήρια των φορέων.

Ο αριθμός των «καρτών μετακίνησης» που θα διατεθούν για το έτος 2022 συμφωνείται κατ’ αρχάς σε 3.570 τεμάχια με δυνατότητα αύξησής τους.

Δείτε επίσης: 

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*