Τα νέα του σιδηρόδρομου: καταργήσεις δρομολογίων την τελευταία στιγμή, πλησιάζει η ώρα των προσλήψεων στον ΟΣΕ

* * * Μία από τις πρώτες κινήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την υπογραφή της νέας 15ούς σύμβασης για τις «άγονες γραμμές» ήταν να δημιουργήσει ένα λογαριασμό στην εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων Telegram μέσω του οποίου στοχεύει στην άμεση επικοινωνία και ενημέρωση των επιβατών. Η λειτουργία του συγκεκριμένου λογαριασμού βέβαια δεν δικαιολογεί την αυθημερόν ανακοίνωση αναστολής δρομολογίων, όπως συμβαίνει τις μέρες του Πάσχα (και χωρίς μάλιστα αποστολή Δελτίων Τύπου). Οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνονται το νωρίτερο δυνατό (κατά προτίμηση πολλές μέρες ή και βδομάδες νωρίτερα) και όχι την τελευταία στιγμή ώστε να οργανώνουν τη μετακίνησή τους. Αν δεν το γνωρίζει όμως αυτό ήδη μία πολυεθνική σιδηροδρομική εταιρεία, αυτό το σημείωμα δεν πρόκειται να βοηθήσει…

* * * Πλησιάζει η ώρα των φετινών προσλήψεων στον ΟΣΕ καθώς μέσω τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εγκρίνεται η μόνιμη πρόσληψη 200 εργαζόμενων στον οργανισμό. σε ειδικότητες ΔΕ Προσωπικού Ελιγμών Κλειδούχων, ΔΕ Σταθμαρχών, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρονικών, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου.

* * * Στην επόμενη φάση περνούν τα 6 μεγάλα σιδηροδρομικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ -ανάμεσα στα οποία και οι επεκτάσεις του Προαστιακού προς Λαύριο και Ραφήνα- που θα πραγματοποιηθούν μέσω ανταγωνιστικού διαλόγου. Στο δεύτερο αυτό στάδιο, με άγνωστο χρονικό ορίζοντα, περιλαμβάνεται ο ανταγωνιστικός διάλογος και η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. Τα υπόλοιπα έργα είναι η γραμμή Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Τοξότες, η σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης, η γραμμή Ρίο – Πάτρα και η σύνδεση Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.

* * * Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμή Κόρινθος – Άργος – Τρίπολη αναμένουν προσεχώς στην Πελοπόννησο.

* * * Μία υπερ-αιωνόβια ελιά μεταφυτεύθηκεστον χώρο του ιστορικού και λαογραφικού μουσείου Κορίνθου μέσω του προγράμματος της ΕΡΓΟΣΕ για μεταφύτευση ελιών από τα σιδηροδρομικά έργα της Πελοπονήσσου.

* * * Ο ΟΣΕ ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την «Υλοποίηση και Λειτουργία του Δικτύου Δεδομένων του Ο.Σ.Ε. Α.Ε.» με χρόνο υλοποίησης τους 14 μήνες και ενέκρινε προς το σκοπό αυτό δέσμευση πίστωσης ποσού 106.715 ευρώ πλέον ΦΠΑ για το 2022 και 142.285 πλέον ΦΠΑ για το 2023.

* * * Ουκρανία: Στο στόχαστρο των Ρώσων οι σιδηροδρομικές υποδομές // Ιταλία: Η Trenitalia αναγκάστηκε να επαναπροσλάβει ελεγκτή εισιτηρίων που είχε απολύσει καθώς έκοβε πολλά πρόστιμα // Τουρκία: Η Τουρκία συνδέθηκε και πάλι σιδηροδρομικά με την Ευρώπη αφού ξεκίνησαν τα δρομολόγια στη γραμμή Κωνσταντινούπολη – Σόφια

Δείτε επίσης:

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*