Επέκταση δικαιώματος μειωμένου κομίστρου για 18χρονους μαθητές Λυκείου

Μαθητές Λυκείου ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να ανανεώσουν το δικαίωμα μειωμένου κομίστρου μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

Οι μαθητές μπορούν να προσέρχονται στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό ή στα εκδοτήρια Συντάγματος και Αεροδρομίου της ΟΣΥ, προκειμένου να επεκτείνουν το χρονικό διάστημα ισχύος του μειωμένου κομίστρου. Η νέα ημερομηνία λήξης του δικαιώματος θα είναι η 30η Ιουνίου 2022.

Απαραίτητο δικαιολογητικό που θα πρέπει να προσκομιστεί μαζί με τις προσωποποιημένες κάρτες Athenacard που ήδη διαθέτουν, είναι η βεβαίωση σπουδών έτους 2021 – 2022.

«Όχι» στο μειωμένο εισιτήριο για τρίτεκνους

Το δικαίωμα χρήσης μειωμένου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί πάγιο αίτημα των τρίτεκνων, όπως συμβαίνει ήδη και με τις πολύτεκνες οικογένειες. Η παροχή του δικαιώματος αυτού πάντως δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Αυτό προκύπτει εκ νέου από την απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Παπαδόπουλου σε ερώτηση βουλευτών της Ελληνικής Λύσης σχετικά με το ζήτημα. Ο Υφυπουργός προώθησε τις απαντήσεις των συγκοινωνιακών φορέων ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ χωρίς να προσθέσει κάποιο περαιτέρω σχόλιο.

Οι δύο φορείς ανέφεραν ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν την τιμολογιακή πολιτική χωρίς κυβερνητική απόφαση, ενώ ο ΟΑΣΘ στην απάντησή του υπενθύμισε ότι μειώθηκε και ο ΦΠΑ στις μεταφορές με αποτέλεσμα να μειωθεί και η τιμή των εισιτηρίων. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του δικαιώματος μειωμένου κομίστρου και στους τρίτεκνους, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά φαίνεται ότι προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη. 

Σημειώνεται ότι αρκετά ΚΤΕΛ παρέχουν ήδη δικαίωμα χρήσης μειωμένου κομίστρου (έκπτωση 25%) σε τρίτεκνους, μεταξύ των οποίων και το ΚΤΕΛ Αττικής για τα δικά του δρομολόγια (πλην αστικών). 

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*