Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Από 27 Σεπτεμβρίου: Νέο πρόγραμμα δρομολογίων στη γραμμή 3 του Μετρό λόγω επερχόμενης παράδοσης της επέκτασης στον Πειραιά

Share

  Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων το οποίο θα ισχύει στη γραμμή 3 του Μετρό από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, και το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ και με την παράδοση της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά σε λίγες μέρες ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ.

  Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα δρομολογίων, τα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο θα πραγματοποιούνται πλέον ανά 36′ από 30′ προηγουμένως. Όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα, αυτό είναι άμεση συνέπεια της έλλειψης ικανού αριθμού συρμών προκειμένου να διατηρηθούν οι ίδιες συχνότητες δρομολογίων και μετά την παράδοση της επέκτασης στον Πειραιά.

  Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως από τα 35 ημερήσια δρομολόγια του Μετρό από Αεροδρόμιο και προς Αεροδρόμιο, από αύριο θα πραγματοποιούνται 30 ανά κατεύθυνση (μείωση 14%).

  Όσον αφορά τις συχνότητες διέλευσης των συρμών από τους σταθμούς από Δουκίσσης Πλακεντίας έως και Νίκαια παραμένουν (επισήμως τουλάχιστον) οι ίδιες, με διελεύσεις ανά 4′ στις ώρες αιχμής. Επιπλέον, όλοι οι συρμοί από Δουκίσσης Πλακεντίας από αύριο Τρίτη θα φτάνουν ως τη Νίκαια (και στη συνέχεια θα αναχωρούν χωρίς επιβάτες -μέχρι την παράδοση της επέκτασης- ως το Δημοτικό Θέατρο).

  Τα δρομολόγια των συρμών από και προς το Αεροδρόμιο:

  Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

  Παραδίδονται σε λίγες μέρες τρεις σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά – Πώς προχωρούν οι εργασίες στη γραμμή 4

 
 

Διαβάστε Περισσότερα