Στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τις επεκτάσεις Μετρό και Τραμ στον Πειραιά

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Μία βδομάδα μετά την παράδοση των τριών τελευταίων σταθμών της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού για την προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τις επεκτάσεις του Μετρό και του Τραμ.

Σύμφωνα με την απόφαση, προσωρινός ανάδοχος της σύμβασης είναι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έναντι τιμήματος 6.574.799 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που προκηρύσσεται ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, αφού ο προηγούμενο που είχε προκηρυχθεί το 2021 είχε κηρυχθεί άγονος. Έτσι, ο ΟΑΣΑ και η Αττικό Μετρό κατέφυγαν στη λύση της εγκατάστασης προσωρινού εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου, χωρίς πύλες εισόδου/εξόδου, τόσο στους σταθμούς που παραδόθηκαν το καλοκαίρι του 2020 (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια) όσο και στους σταθμούς που παραδόθηκαν πριν λίγες μέρες (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο). Αλλά και οι ανάγκες σε μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων καλύφθηκαν μέσω μετακίνησης εξοπλισμού από άλλα σημεία του δικτύου.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την προμήθεια 46 ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών) για το Μετρό και 20 ΑΜΕΚ για το Τραμ, 70 Πύλες για 6 σταθμούς, 6 ΚΔΣ (Κέντρα Διαχείρισης Σταθμού) και 1 ΚΔΦ (Κέντρο Διαχείρισης Φορέα) καθώς και 3 Εφεδρικές Πύλες. Επιπλέον, περιλαμβάνεται η λειτουργία και συντήρηση για 5 έτη.

Η προμήθεια και ολοκλήρωση της εγκατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού αναμένεται εντός 14 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*