Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου τα εγκαίνια των νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά

ΥΠΟΜΕ

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα παραδοθούν οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «τη Δευτέρα εγκαινιάζουμε τους τρεις τελευταίους σταθμούς στη «Γραμμή 3» του Μετρό στον Πειραιά, δύο όψεις της ίδιας εικόνας. Ανάλογη εικόνα είμαι σίγουρος ότι έχετε και εσείς από τα μικρά και τα μεγάλα έργα που γίνονται στις Περιφέρειές σας».

Με την παράδοση των σταθμών Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο ολοκληρώνεται το έργο της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό από την Αγία Μαρίνα ως το Δημοτικό Θέατρο με 6 σταθμούς. Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί από το 2017, ωστόσο λόγω διάφορων προβλημάτων το έργο καθυστέρησε και παραδόθηκε τμηματικά, με τους τρεις πρώτους σταθμούς να ανοίγουν το καλοκαίρι του 2020.

Ανάμεσα στις βασικές εκκρεμότητες, που θα παραμείνουν και μετά τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών, είναι η προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου για την επέκταση (και οι 6 τελευταίοι σταθμοί της γραμμής διαθέτουν προσωρινό εξοπλισμό χωρίς πύλες), όπως και η προμήθεια επιπλέον διρευματικών συρμών για τα δρομολόγια του Αεροδρομίου. Καθώς ο αριθμός τους πλέον δεν επαρκεί, τα δρομολόγια μεταξύ Πειραιά και Αεροδρομίου θα πραγματοποιούνται ανά 36 λεπτά, από 30 λεπτά προηγουμένως.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*