Ξεκινά η συναρμολόγηση του πρώτου μετροπόντικα για τη γραμμή 4

Στο φρέαρ Κατεχάκη, λίγα μέτρα μακριά από τον ομώνυμο σταθμό της γραμμής 3 του Μετρό ξεκινά αυτές τις μέρες η συναρμολόγηση του πρώτου από τους δύο μετροπόντικες που θα σκάψουν τη σήραγγα του πρώτου τμήματος της νέας γραμμής 4 του Μετρό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο μηχανημάτων κατασκευής σηράγγων (TBM), το ένα από το Φρέαρ Κατεχάκη, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον τερματικό σταθμό Γουδί του πρώτου τμήματος της γραμμής, και το άλλο από το Άλσος Βεΐκου στην αντίθετη κατεύθυνση. Αφού σκάψουν συνολικά 12,8 χλμ. σήραγγας, οι μετροπόντικες θα καταλήξουν στο εργοτάξιο του σταθμού Ευαγγελισμός όπου θα αποσυναρμολογηθούν.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναφέρει στη σχετική δημοσίευσή του:

28 χρόνια μετά την άφιξη του πρώτου μετροπόντικα στην Αθήνα, ήρθε η στιγμή για το εργοτάξιο της Κατεχάκη να υποδεχθεί και πάλι το ένα από τα δύο μηχανήματα TBM, που θα χρησιμοποιηθούν για τη διάνοιξη της Γραμμής 4 “Άλσος Βεΐκου – Γουδή”.

Ξεκινάει λοιπόν με γρήγορους ρυθμούς, η συναρμολόγηση του νέου, υπερσύγχρονου μετροπόντικα που παραλάβαμε, ώστε στις αρχές του νέου έτους να αρχίσει το υπόγειο ταξίδι του στην Αθήνα.

Ο δεύτερος μετροπόντικας θα εγκατασταθεί αντίστοιχα στο φρέαρ του Άλσους Βεΐκου και τα δύο μηχανήματα θα “συναντηθούν” στον Ευαγγελισμό, έχοντας διανοίξει τη νέα σήραγγα, συνολικού μήκους 12,8 χιλιομέτρων.

Η Γραμμή 4 θα αλλάξει ουσιαστικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της Πρωτεύουσας.

Προχωράμε λοιπόν με αποφασιστικότητα και προσήλωση, για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το τεράστιας σημασίας έργο για την Αθήνα.

athenstransport.com

Μετά την παράδοση των σταθμών στον Πειραιά, η Γραμμή 4 το μόνο έργο Μετρό σε εξέλιξη στην Αθήνα

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*