Το Ελληνικό ο πρώτος δήμος της Ελλάδας με στόλο ηλεκτρικών λεωφορείων

Τέσσερα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ξεκίνησαν δρομολόγια στους δρόμους της πόλης, αναβαθμίζοντας τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Τα λεωφορεία, φόρτισαν το περασμένο Σάββατο για πρώτη φορά στους ηλιακούς φορτιστές που διαθέτει το εργοτάξιο, και από Δευτέρα βρίσκονται στη διάθεση του επιβατικού κοινού.

Πρόκειται για το πρώτο δήμο της χώρας -και βεβαίως της Αττικής- με δικό του στόλο ηλεκτρικών λεωφορείων και μάλλον το δεύτερο της Ελλάδας όπου κυκλοφορούν σε μόνιμη βάση ηλεκτρικά λεωφορεία, μετά την Τήλο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της δημοτικής Αρχής, αναμένεται να εξυπηρετούν 20.000 επιβάτες μηνιαίως και στις τρεις γραμμές του δήμου.

«Ίσως είμαστε από τους μοναδικούς δήμους της χώρας με ηλεκτρική δημοτική συγκοινωνία», ανέφερε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, και στη συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Θα κινούνται με μηδενικό κόστος για τον δήμο μας και κυρίως φιλικά προς το περιβάλλον».

Σύμφωνα με το δήμαρχο η λειτουργία των λεωφορείων θα έχει μηδενικό κόστος για το δήμο, αφού οι φόρτισή τους θα γίνεται από ηλιακούς φορτιστές.

athenstransport.com

Οι δημοτικές συγκοινωνίες της Αττικής

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*