Οι ειδήσεις της Παρασκευής: κάρτα εργασίας στις συγκοινωνίες και μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες οδηγούς λεωφορείων

Φωτογραφία: Stolbovsky/Wikimedia Commons

Ψηφιακή κάρτα θα «χτυπάνε» σε λίγες μέρες και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε την άμεση επέκτασης της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και στον κλάδο των μεταφορών μετά από όσα συνέβησαν με την πρόωση αποχώρηση σταθμαρχών από το πόστο τους στο σταθμό της Λάρισας.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζει την επέκταση του μέτρου., που προς το παρόν αφορά λίγες μόνο κατηγορίες εργαζομένων (όπως υπαλλήλους μεγάλων σούπερ μάρκετ και υπαλλήλους σεκιούριτι) από τα τέλη Απριλίου σε εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ του κλάδου των υποδομών των μεταφορών και των επικοινωνιών. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι ΟΣΕ ΑΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ και Αττικό Μετρό.

Επιπλέον, το μέτρο θα ισχύει και για την ιδιωτική πλέον Hellenic Train και την Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού η οποία εξαγοράστηκε από την ιταλική εταιρεία.


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας


Δωρεάν μετακίνηση για άνεργους ναυτικούς: Με την υπογραφή ΚΥΑ από τους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξασφαλίζεται το δικαίωμα μετακίνησης με πλήρη απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα περιοχής αρμοδιότητας ΟΑΣΑ των άνεργων ναυτικών που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) Πειραιά για το 2023. Για την παροχή του δικαιώματος είναι απαραίτητη η χρήση προσωποποιημένης κάρτας, ενώ η δαπάνη που έχει υπολογιστεί για την κάλυψη του κόστους των δωρεάν μετακινήσεων ανέρχεται σε 444.500 ευρώ.

Ζητούνται οδηγοί: Το ΚΤΕΛ Σαλαμίνας ζητά οδηγούς, κατόχους διπλώματος Δ’ κατηγορίας και Π.Ε.Ι. για την εξυπηρέτηση των αστικών γραμμών του ΟΑΣΑ στην περιοχή της Γλυφάδας. Αποστολή βιογραφικών μέσω email.

Τα προβλήματα των Λεωφορείων: Προχτές δύο επιβάτες της γραμμής Χ95 γλίτωσαν τα χειρότερα όταν τμήμα του λεωφορείου έπεσε πάνω τους. Την περασμένη εβδομάδα, λεωφορείο της γραμμής 314 ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Νέου Βουτζά όταν άρχισαν να βγαίνουν καπνοί (ή ατμοί) από τη μηχανή του. Αυτή την εβδομάδα, λεωφορείο της γραμμής 304 εθεάθη να κυκλοφορεί στα Σπάτα έχοντας κλίση προς τα δεξιά. Στην Αρτέμιδα, λεωφορείο έμεινε στο δρόμο λόγω βλάβης. Σημειώνεται και η καταγγελία του ΚΚΕ για ενοχοποίηση των οδηγών λεωφορείων από την τροχαία σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι τα λεωφορεία αντιμετωπίζουν προβλήματα αν και οι ίδιοι δεν φέρουν υπαιτιότητα. Εν τω μεταξύ, η ΟΣΥ προχώρησε στη σύσταση τριμελούς επιτροπής για την πλήρη καταγραφή των αιτιών ατυχήματος με λεωφορείο που συνέβη στις 14/07/2021, σχεδόν δύο χρόνια πριν.

Μαθήματα αυτοάμυνας για εργαζόμενες: Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, η ΟΣΥ αποφάσισε να προσφέρει μαθήματα αυτοάμυνας στις εργαζόμενες της εταιρείας (προφανώς ανεξαρτήτων θέσης, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών), μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ. Όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση, τα μαθήματα αυτοάμυνας επιλέχθηκαν «δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων έμφυλης βίας που παρατηρείται πανελλαδικά». Το Δ.Σ. της ΟΣΥ αποφάσισε επίσης να προχωρήσει σε στήριξη των σεισμοπαθών της Τουρκίας με το ποσό των 2.000 ευρώ, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης του Υπερταμείου.

Επιχορήγηση ΟΑΣΑ: Δέσμευση πίστωση ύψους 94.500.000 ενέκρινε ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος προς τις εταιρείες του ομίλου ΟΑΣΑ λόγω απώλειας εσόδων από την πλήρη ή μερική απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου, σε κοινωνικές ομάδες για το οικονομικό έτος 2023. Σύμφωνα με άλλη απόφαση του υφυπουργού εγκρίθηκε η καταβολή της 3ης μηνιαίας δόσης της τακτικής επιχορήγησης, για το έτος 2023, στον όμιλο ΟΑΣΑ για τη θυγατρική του εταιρεία Ο.ΣΥ. Α.Ε. ποσού ύψους 10.356.150 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών του δαπανών.

Το γραφείο του πρώην υπουργού: Μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, ακολούθησε η αυτοδίκαιη αποχώρηση από το Ιδιαίτερο Γραφείο του δεκάδων υπαλλήλων και συνεργατών του που είτε είχαν μεταφερθεί εκεί από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου είτε είχαν προσληφθεί για το σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα, αποχώρησαν 9 μετακλητοί συνεργάτες, 2 δημοσιογράφοι, 2 ειδικοί σύμβουλοι και 8 ακόμα αποσπασμένοι υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Σύμφωνα με άλλη απόφαση, καθήκοντα στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού εκτελούσαν επίσης 16 υπάλληλοι μέσω διάθεσης (μεταξύ των οποίων από την ΣΤΑΣΥ, την ΟΣΥ και την ΕΡΓΟΣΕ) και 6 υπάλληλοι με παράλληλα καθήκοντα.

Καθυστερεί το βάψιμο των σταθμών: Θα καθυστερήσει και άλλο το βάψιμο των σταθμών του Μετρό, για πρώτη φορά εδώ και 23 χρόνια. Η ΣΤΑΣΥ έλαβε απόφαση για ματαίωση του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και επαναπροκήρυξή του μετά τη διερεύνηση και επίλυση κάποιων δυσλειτουργιών που εμφανίστηκαν κατά τη φάση υποβολής προσφορών. Ο διαγωνισμός αφορά το βάψιμο εσωτερικών και επιφανειών σε σταθμούς και λοιπές εγκαταστάσεις των γραμμών 1, 2 και 3 του Μετρό καθώς και των παραλιακών στάσεων του Τραμ.

Ερωτήσεις στη Βουλή για τα ΜΜΜ: Αρκετές ερωτήσεις προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών έχουν κατατεθεί στη Βουλή τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις συγκοινωνίες της Αθήνας. Μεταξύ αυτών:

  • Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων με εμπλοκή του Τραμ στο Νότιο Τομέα Αθηνών και τα μέτρα μείωσής τους.
  • Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση για τις βλάβες και τα προβλήματα στο τμήμα Αγία Μαρίνα – Δημοτικό Θέατρο του Μετρό καθώς και ερώτηση για τα αναγκαία μέτρα για την διασφάλιση της ασφάλειας του επιβατικού κοινού και των εργαζόμενων στην ΣΤΑ.ΣΥ.
  • Η βουλευτής Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε ερώτηση για τις σοβαρές ελλείψεις τόσο σε υλικό, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, στο Μετρό Αθηνών.

Πληρωμή ΚΤΕΛ: Σε δαπάνη ύψους 625.723,18 ευρώ προχώρησε ο ΟΑΣΑ για την πληρωμή της εκκαθάρισης Δ΄ τριμήνου 2022 προς τις εταιρείες ΚΤΕΛ που έχουν αναλάβει δρομολόγια στην Αθήνα. Το ποσό κατανέμεται ως εξής: 263.643,46  ευρώ προς το ΚΤΕΛ Αττικής, 260.900,75 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Κορινθίας, 51.651,60 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Θηβών και 49.527,37 ευρώ προς το ΚΤΕΛ Εύβοιας.


Ο γύρος του κόσμου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην Ελλάδα…

…και στον κόσμο


Από τη Διαύγεια

ΟΣΥ

  • Διαγραφή από τη δύναμη του προσωπικού ενός οδηγού λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com


Οι ειδήσεις της Παρασκευής: τι έκανε (και τι δεν έκανε) για τις συγκοινωνίες της Αθήνας ο Κώστας Καραμανλής


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*