Από Τετάρτη 15 Μαρτίου: Με λεωφορεία τα δρομολόγια της Hellenic Train, δρομολόγια και προς Κιάτο & Χαλκίδα

ΕΡΓΟΣΕ

Με λεωφορεία θα πραγματοποιούνται συγκεκριμένα δρομολόγια της Hellenic Train από την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023. Τα δρομολόγια υποκαθιστούν κατά ένα μεγάλο μέρος την σιδηροδρομική μετακίνηση και έχουν ως στόχο να εξυπηρετήσουν κυρίως τους εργαζόμενους μέχρις ότου επιστρέψει η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων στα εκδοτήρια ή μέσω των ηλεκτρονικών καναλιών πώλησης (webticketing & mobile).

Εξαιρετικά, για τους κατόχους καρτών (απεριορίστων διαδρομών κ.α.), στις παρακάτω διαδρομές, η κράτηση θέσης στο λεωφορείο γίνεται αποκλειστικά στα εκδοτήρια.

  • Προαστιακός Πάτρας
  • Χαλκίδα-Αθήνα
  • Αθήνα-Κιάτο
  • Λάρισα-Θεσσαλονίκη
  • Λάρισα-Καλαμπάκα
  • Λάρισα-Βόλος
  • Θεσσαλονίκη-Φλώρινα
  • Θεσσαλονίκη-Έδεσσα

Δείτε τα δρομολόγια των λεωφορείων της Hellenic Train:

Από την επόμενη εβδομάδα η επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου

Από την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου, αρχής γενομένης από τον Προαστιακό της Αθήνας (πλην της γραμμής του Κιάτου) ξεκινά σταδιακά η επανακυκλοφορία των σιδηροδρομικών δρομολογίων

«Η ανάταξη των σιδηροδρόμων μας δεν αποτελεί απλά ένα καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αποτελεί πια κι ένα προσωπικό δικό μου στοίχημα και αυτό άλλωστε είναι και το περιεχόμενο της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης από πλευράς μου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train με αντικείμενο την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, η αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση της σύμβασης σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, η ενδελεχής επιθεώρηση των υποδομών και η ενίσχυση του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ με προσωπικό.

Χτες Δευτέρα είχε προηγηθεί η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζόμενων στο σιδηρόδρομο και του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη αναφορικά με το ζήτημα της επαναλειτουργίας του σιδηρόδρομου υπό όρους ασφαλείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε εκτεταμένως για τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού Σιδηροδρόμου, ενώ τονίστηκε ότι κανένα από τα προβλήματα αυτά δεν έχει επιλυθεί παρά τις επανειλημμένες και στοχευμένες προσπάθειές της ομοσπονδίας να τα αναδείξει με όλους τους δυνατούς τρόπους.  Ο κ. Γεραπετρίτης με τη σειρά του επανέλαβε πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η ασφαλής επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*